Jump to content


Photo

Joyne BE geen radio


  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#1 hro

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+517
Excellent

Posted 29 November 2018 - 19:46

Heeft er iemand een Joyne België cam?

 

Op mijn Mutant (met RC 7.0) werken alleen de tv-zenders. Alle radiozenders zwijgen.

Op een ET7500 werken de tv-zenders en de meeste radiozenders (niet: VRT NWS en Nostalgie).

Rara...

 

Volgens het verkooppunt in Vlaanderen zijn er bij Joyne geen klachten bekend.

 

Graag reactie van lezers die een check kunnen doen op de radiozenders i.c.m. OpenPLi en Joyne BE cam.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Joyne BE geen radio #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 29 November 2018 - 21:21

Ik kan morgen wel even kijken of ik de radiozenders nog krijg. Ik heb zowel het NL and BE pakket op mijn module.
Welke ontvanger heeft jouw voorkeur? De 7500 of de Mutant? En welke Mutant dan? Ik heb niet alles. En of ik de RC probleemloos kan flashen / restoren weet ik ook niet. Dit a.g.v. de huidige problemen met de RC.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Joyne BE geen radio #3 hro

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+517
Excellent

Posted 30 November 2018 - 08:52

Dat zou fijn zijn Frenske.

 

Mijn hoofdontvanger, waar de Joyne BE cam in zit, is de Mutant HD51.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Joyne BE geen radio #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 30 November 2018 - 09:57

Zojuist de H7 even getest en ook daar mis ik een X aantal radiokanalen die te beluisteren zouden moeten zijn.
Ik ben op dit moment niet in de gelegenheid om extra te testen maar ik ga er straks mee verder. Ik zal Joyne daar ook eens over benaderen.

Getuige onderstaande afbeelding is daar per 23/11 pas een codering aan toegevoegd. Ik vermoed dat daar iets niet lekker aan het gaan is.

Attached Files


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Joyne BE geen radio #5 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 30 November 2018 - 10:10

Joyne zojuist benaderd en verder moet ik even afwachten hoe adequaat hierop gereageerd wordt.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Joyne BE geen radio #6 hro

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+517
Excellent

Posted 30 November 2018 - 11:50

Dank Frenske!

 

Ik ben enerzijds blij niet de enige te zijn en hoop dat Joyne nu serieus aan het werk gaat met de klacht. Tot nu toe van hen niets vernomen.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Joyne BE geen radio #7 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 30 November 2018 - 12:45

Inmiddels op meerdere ontvangers getest maar het loopt gewoon niet helemaal lekker.
Net even gestoeid met de Ultimo 4K.
Radiozenders gaven vanaf de eerste test geen geluid.
Vervolgens geswitcht naar TV en na 20 sec weer naar radio. En wat denk je? Geluid.
De volgende zender, dood.
Switchen naar TV voor 10 sec. en weer terug naar radio, geluid.
Opnieuw gezapt en toen deden alle zenders het op één na. Voor eventjes dan.
Er moet dus iets aan de hand zijn. Of dit aan de combi CI module en Enigma ligt waag ik te betwijfelen.

Ook ik heb nog geen reactie.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Joyne BE geen radio #8 hro

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+517
Excellent

Posted 30 November 2018 - 13:05

Je kunt er inderdaad geen lijn op trekken Frenske.

 

Soms hoor je een fractie van een seconde iets geluid en dan zwijgt de radiozender weer.

 

Een zender die het even doet zwijgt na zappen heen/terug.

 

Joyne is afhankelijk van allerlei ontvangers, o.a. op basis Enigma. Ik hoop dat ze dit probleem serieus oppakken of de codering anders (tijdelijk) uitzetten!


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Joyne BE geen radio #9 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 30 November 2018 - 14:26

Zojuist telefonisch contact gehad. De persoon die ik sprak kon het op een Samsung TV, uiteraard met module, niet reproduceren maar mocht blijken dat het een combi enigma / joyne CI probleem zijn, dan moet dit sowieso opgelost worden. Aangezien de TV zenders het prima doen dan moet de omschakeling van FTA naar encrypted ook geen probleem geven. Het heeft dus inmiddels hun aandacht.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Joyne BE geen radio #10 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,235 posts

+496
Excellent

Posted 30 November 2018 - 16:21

Ik denk dat het (weer) een probleem op de transponder is, net zoals M7 dat regelmatig voor elkaar krijgt. Men weet/snapt niet goed wat de eisen zijn voor een correcte DVB transport stream, je kunt dan makkelijk iets maken wat niet compliant is. In hoeverre het dan afspeelt is totaal afhankelijk van hoe vergevingsgezind je ontvanger is. Daar kan OpenPLi niks aan doen.

 

Vaak wordt er dan eerst gezegd dat er niks aan de hand is en later werkt het dan "zomaar" opeens wel.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Joyne BE geen radio #11 hro

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+517
Excellent

Posted 30 November 2018 - 16:25

We zullen dagelijks een luisteren of we weer geluid op de radio hebben.

 

Het zou Joyne sieren als ze voor Joyne BE de radiozenders weer fta zetten, wellicht op 1 testzender na...


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Joyne BE geen radio #12 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 30 November 2018 - 17:33

Schandalig dat zo'n verkooppunt dan gelijk meld dat er geen problemen bekend zijn. Ze kunnen toch zelf ook even een decoder pakken en testen. Zolang niemand dat doet, nee dan is er niets bekend. Typisch staaltje ...support. (drie puntjes zelf in te vullen).



Re: Joyne BE geen radio #13 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 30 November 2018 - 18:15

Er was geen Enigma ontvanger beschikbaar en als er verder geen of weinig respons komt, dan denkt men gauw dat het in orde is. En dat is niet heel onlogisch. Maar, zoals gezegd, het heeft hun aandacht.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Joyne BE geen radio #14 hro

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+517
Excellent

Posted 7 December 2018 - 16:57

E-mail van verkooppunt: er gaan technische jongens naar kijken...

 

Vervelend dat tot die tijd de codering er op blijft.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Joyne BE geen radio #15 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,842 posts

+253
Excellent

Posted 7 December 2018 - 17:41

Het schijnt geen echte codering te zijn maar een softcodering, ik heb me (door de dames/heren van Joyne) laten vertellen dat dit wil zeggen dat je alleen een CI nodig hebt, ook al heb je geen rechten, heb je toch geluid.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Joyne BE geen radio #16 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 7 December 2018 - 18:30

Het schijnt geen echte codering te zijn maar een softcodering, ik heb me (door de dames/heren van Joyne) laten vertellen dat dit wil zeggen dat je alleen een CI nodig hebt, ook al heb je geen rechten, heb je toch geluid.

Dus een soort van FTV encryptie?
Ik heb mij ook door dezelfde dames en heren laten vertellen dat alle radiokanalen eerst daadwerkelijk FTA waren maar dat de VRT of in ieder geval of andere Belgische organisatie dit verboden heeft en is de FTV / codering geactiveerd.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Joyne BE geen radio #17 hro

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+517
Excellent

Posted 7 December 2018 - 18:37

Hier: de originele CI van Joyne BE, wel beeld tv, niet van radio, dus #15: sorry, originele CI maar geen geluid.

 

Joyne zou zelf testen met apparatuur als een Siemens tv, dus niet met Enigma2/OpenPLi.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Joyne BE geen radio #18 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,083 posts

+25
Good

Posted 7 December 2018 - 18:41

Dan snap ik het probleem niet echt. Mensen met een Joyne abonnement krijgen net als bij de TV uitzendingen toch gewoon beeld. De code om te ontsleutelen zal dan voor de radiozenders toch ook wel aanwezig zijn?? Waar ik meer aan denk is dat de radiokanalen niet door de CI automatisch worden opgepakt. Iets wat vaker voorkomt als je ook een softcam geïnstalleerd hebt. De Common Interface Assignment (CIA) werkt alleen op TV referenties 1_0_1, 1_0_16, 1_0_19... De 1_0_2 voor radio kent hij niet..
Dit is recentelijk opgelost door Gutemine voor de DreamOS 2.5 en NewNigma2...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Joyne BE geen radio #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 7 December 2018 - 18:46

En als gutemine het oplost dan is dat vaak geheime closed source code met tijdbommen... daar schieten we niets mee op...
Het kan best zijn dat radio niet door de ci heen gaat... dan moet dat worden opgelost....

Edited by littlesat, 7 December 2018 - 18:47.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Joyne BE geen radio #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,083 posts

+25
Good

Posted 7 December 2018 - 18:49

Daar had je een punt..... Met dFlash vond hij zichzelf nogal geweldig. Enig narcisisme kun je bij hem inderdaad niet ontkennen.. Met zijn huidige plugins voor de DM in elk geval geen timebomb meer gezien... Misschien is hij eroverheen gegroeid...
Mijn DM8000 maakt nog braaf backups met dFlash 12.x en laatst nog een restore gedaan. Ook op de DM525 geen probleem...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users