Jump to content


Photo

OpenPLi 7.1 Release Candidate


  • Please log in to reply
202 replies to this topic

Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #101 ccs

  • Senior Member
  • 86 posts

+2
Neutral

Posted 24 May 2019 - 12:02

Timers can put the box into standby when they've  finished.



Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #102 Bearcat

  • Member
  • 8 posts

+1
Neutral

Posted 24 May 2019 - 12:06

And when there is no timer and you just zapping and boom its going to stanby?


Edited by Bearcat, 24 May 2019 - 12:07.


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #103 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 12:18

And when there is no timer and you just zapping and boom its going to stanby?

 

Ah, so it doesn't happen suddenly, it happens when you do something. ;)

 

I have that problem with my Duo 4K constantly. 

 

If I don't point directly at the box, and/or I am not close enough, it sometimes sees completely different key codes, and does something different from the key I press.

Haven't had standby yet, the most regular one is that it zaps to channel 1 when I use down arrow in the channel list... 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #104 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 12:32

 

I have problem with subservice on sky de.

 

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Components/ActionMap.py", line 49, in action
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/InfoBarGenerics.py", line 2795, in subserviceSelection
UnboundLocalError: local variable 'tlist' referenced before assignment

 

Littlesat made a fix for this.

 

If you can tell me which box, I can run a new 7.1-rc build for that box, so you can test the fix.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #105 Taykun345

  • Senior Member
  • 1,173 posts

+31
Good

Posted 24 May 2019 - 12:33

This was also the problem with duo2. Maybe bluetooth remote works better?


Army MoodBlue HD skin modification by me: https://github.com/T...-MoodBlueHD-mod
Matrix10 MH-HD2 skin modification by me: https://github.com/B...-MX-HD2-OpenPli
MetrixHD skin modification by me: https://github.com/T...xHD-WPstyle-mod
Slovenian translation for OpenPLi E2: https://github.com/T...ion-for-OpenPLi

Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #106 Bearcat

  • Member
  • 8 posts

+1
Neutral

Posted 24 May 2019 - 12:36

This Blutooth remote is only for the Ultimo 4K



Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #107 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 12:41

This was also the problem with duo2. Maybe bluetooth remote works better?

 

I'll tell you next week, I've ordered one. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #108 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 12:42

This Blutooth remote is only for the Ultimo 4K

 

Works on the other 4K models too. But not on the Duo2.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #109 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 24 May 2019 - 12:59

I've not seen this issue on the Duo4k. But note: distance between remote control and receiver is very small (between 50 and 10 centimers) and I am not using the original remote control (but a completely similar one, which is supplied with the Ultimo4k, yes, the IR one, not BT). Could it be an issue with the RC's supplied with the Duo4k?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #110 Bearcat

  • Member
  • 8 posts

+1
Neutral

Posted 24 May 2019 - 13:09

VU + BT / IR Bluetooth and Infra-Red suitable remote control. Bluetooth only works directly on the VU + Ultimo 4K and VU + DUO 4K or with optional dongle on UNO 4K and SOLO 4K. Infra-red of course always works and also on the earlier VU + models.



Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #111 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 13:18

I've not seen this issue on the Duo4k. But note: distance between remote control and receiver is very small (between 50 and 10 centimers) and I am not using the original remote control (but a completely similar one, which is supplied with the Ultimo4k, yes, the IR one, not BT). Could it be an issue with the RC's supplied with the Duo4k?

 

I am sitting within 2 meters of the box, and it is a daily struggle. Sometimes it works, sometimes there is no response whatsoever (the white circle on the front doesn't light up), sometimes it just sees a completely different keycode.

 

Similarly, generating a "long keypress" is difficult, about 50% of the time the box doesn't detect it as "long", but sees it as multiple short keypresses. So for example I can't use "long EPG" for the multiEPG, I had to map the Audio button...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #112 Bearcat

  • Member
  • 8 posts

+1
Neutral

Posted 24 May 2019 - 14:06

Wow and i was thinking my Receiver was playing games whit me. :-)

 

good luck whit that mate.



Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #113 matoc

  • Senior Member
  • 52 posts

+3
Neutral

Posted 24 May 2019 - 17:48

 

 

I have problem with subservice on sky de.

 

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Components/ActionMap.py", line 49, in action
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/InfoBarGenerics.py", line 2795, in subserviceSelection
UnboundLocalError: local variable 'tlist' referenced before assignment

 

Littlesat made a fix for this.

 

If you can tell me which box, I can run a new 7.1-rc build for that box, so you can test the fix.

 

My box Vu+Solo2 i use latest 7.1-rc.



Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #114 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 18:06

There is an update for the VU+ Solo2 online.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #115 matoc

  • Senior Member
  • 52 posts

+3
Neutral

Posted 24 May 2019 - 18:20

There is an update for the VU+ Solo2 online.

After online update only info not work subservices.

Attached File  subservice.jpg   108.14KB   5 downloads



Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #116 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 18:25

Which means there are no subservices on the current channel.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #117 matoc

  • Senior Member
  • 52 posts

+3
Neutral

Posted 24 May 2019 - 18:41

Which means there are no subservices on the current channel.

I tested now on 7.0 subserv work Blue movie chnnel,on 7.1 not work.

Attached Files



Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #118 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,989 posts

+840
Excellent

Posted 24 May 2019 - 18:43

Back to @littlesat then. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #119 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,533 posts

+533
Excellent

Posted 24 May 2019 - 20:42

Not back to littlesat... do you have epg... no epg... means no subservices....
Something else must be wrong... not 7.1...

Edited by littlesat, 24 May 2019 - 20:43.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 7.1 Release Candidate #120 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,724 posts

+158
Excellent

Posted 25 May 2019 - 06:18

Hi,

 

I have also a Duo4K and own both RCU the IR and the BT and both are connected to the Duo4K in the bedroom, so my wife and I have there own RCU.

I didn't experience any problem with both RCU, but the box is much more reactive with the LCD4Linux disabled/removed. I totally uninstall it and the Duo4K is now really reactive.

Before this there was a delay between the key press and the box action.

 

I have also a custom script assigned to long RED and no problem to execute it.

 

Pr2


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users