Jump to content


Photo

OpenPLi 7.1 - Stable release


  • Please log in to reply
214 replies to this topic

Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #121 nor50

  • Senior Member
  • 275 posts

+1
Neutral

Posted 25 August 2019 - 17:36

I have learned that the Norwegian sub disappears from Discovery every time I make an online update! I have to press 2 x yellow and OK to re-activate it after every update.


Edited by nor50, 25 August 2019 - 17:37.

VU+ Ultimo 4K, 19.2, 13, 4.8 E + 1W. Inverto Unicable II LNB IDLU-32UL40. OpenPLi 7.1


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #122 nor50

  • Senior Member
  • 275 posts

+1
Neutral

Posted 25 August 2019 - 18:20

I notice the same on NRK also,


VU+ Ultimo 4K, 19.2, 13, 4.8 E + 1W. Inverto Unicable II LNB IDLU-32UL40. OpenPLi 7.1


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #123 nor50

  • Senior Member
  • 275 posts

+1
Neutral

Posted 26 August 2019 - 15:46

But not today...


VU+ Ultimo 4K, 19.2, 13, 4.8 E + 1W. Inverto Unicable II LNB IDLU-32UL40. OpenPLi 7.1


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #124 Nazariy

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 30 August 2019 - 06:26

Not sound at MY Zen TV 4k 13e, 12539 H 30000 Vu Zero 4k



Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #125 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,407 posts

+202
Excellent

Posted 30 August 2019 - 09:13

I can't test as I have no subscryption on this specific channel. The FTA channels work fine.

Do you have a valid subscryption on this channel?


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #126 Nazariy

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 30 August 2019 - 09:53

I can't test as I have no subscryption on this specific channel. The FTA channels work fine.

Do you have a valid subscryption on this channel?

yes of course



Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #127 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,407 posts

+202
Excellent

Posted 30 August 2019 - 12:02

But unfortunately this means that we cannot test. Perhaps if you provide a Enigma log we might see what goes wrong with that channel. 


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #128 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,528 posts

+252
Excellent

Posted 30 August 2019 - 16:03

Can you hear sound in a recording? Or when you use timeshift?
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #129 cmatte

  • Senior Member
  • 30 posts

0
Neutral

Posted 17 September 2019 - 12:11

Hi Team, setting up 7.1 dated 20190916 with a brand new VuDuo4K gives a reduced cropped video image in the top left corner, about 1/9 of the screen dimension, right after you open any menu, and it does not come back to normal. Is this something known of? Any workaround available :)

 

Cheers



Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #130 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,515 posts

+533
Excellent

Posted 17 September 2019 - 12:23

Should not be image related...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #131 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,915 posts

+838
Excellent

Posted 17 September 2019 - 12:25

Never seen it on my Duo 4K.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #132 cmatte

  • Senior Member
  • 30 posts

0
Neutral

Posted 17 September 2019 - 12:34

Cheers, found the trick, 2160p30 creates the issue, 2160 is OK.



Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #133 Ronnie1966

  • Senior Member
  • 184 posts

+1
Neutral

Posted 17 September 2019 - 12:35

Hi Team, setting up 7.1 dated 20190916 with a brand new VuDuo4K gives a reduced cropped video image in the top left corner, about 1/9 of the screen dimension, right after you open any menu, and it does not come back to normal. Is this something known of? Any workaround available :)
 
Cheers


Resolution problem. Get back to 1080P if you don’t have a 4K tv
If you have a 4K tv the resolution must be 2160P

Good luck and greetings Ronnie1966

VU+ Ultimo 4K OpenPli  7.1 Stable 1TB
Gigablue ULTRA UHD OpenPli 7.1 Stable
Gigablue X1 Team-Blue 6.2
Samsung QE65Q9FN Qled UHD
Synology 218+ Play 2x 3TB


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #134 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,915 posts

+838
Excellent

Posted 17 September 2019 - 12:40

That explains why I've never seen it, I don't have a 4K TV. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #135 cmatte

  • Senior Member
  • 30 posts

0
Neutral

Posted 17 September 2019 - 12:43

Just moving from a DM8000 to a Duo4K just because of the new TV also  :)



Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #136 cmatte

  • Senior Member
  • 30 posts

0
Neutral

Posted 17 September 2019 - 15:38

New challenge found, the Duo4K with 1xFBC S2X dual (B tuner) and 1xT2 dual (A tuner), after setting up the tuners as with the vuplus original image, picks up no sat channels, i.e. comes up with the classic channel not found error, check tuner configuration, and the lists become greyed out upon the first attempt to tune any channel. The search menu shows signal, a search does find channels, however none is opened. This happens with both the integrated settings list proposed, or a full Vhannibal motor + DTT list. Attempting to re-flash the original image, backing up, and restoring the settings, also did not work. DTT looks OK. I have noticed OpenPLI uses the following:

config.Nims.0.terrestrial=Italia (Europe DVB-T/T2)
config.Nims.1.terrestrial=Italia (Europe DVB-T/T2)
config.Nims.2.diseqcMode=positioner
config.Nims.8.latitude=xx.xxx
config.Nims.8.longitude=yy.yyy
config.Nims.8.powerMeasurement=false
config.Nims.9.diseqcA=130
config.Nims.9.diseqcMode=single
...while the original image uses other indexes:
config.Nims.1.terrestrial=2
config.Nims.0.terrestrial=2
config.Nims.3.diseqcA=130
config.Nims.3.diseqcMode=single
config.Nims.3.configMode=simple
config.Nims.2.latitude=xx.xxx
config.Nims.2.diseqcMode=positioner
config.Nims.2.powerMeasurement=false
config.Nims.2.longitude=yy.yyy
config.Nims.2.configMode=simple
 
I have flashed a few times now to attempt various ideas, with no luck. Any clue how to deal with this ?

 

p.s. apologies for the unedited post, didn't figure :)


Edited by cmatte, 17 September 2019 - 15:43.


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #137 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,515 posts

+533
Excellent

Posted 17 September 2019 - 16:05

This does not work and it is very logical why!!! Swap the tuners... put DVB-S2X FBC tuner in first slot and put the DVB-T2/C dual tuner with FBC connector in second slot.


Edited by littlesat, 17 September 2019 - 16:09.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #138 cmatte

  • Senior Member
  • 30 posts

0
Neutral

Posted 17 September 2019 - 16:57

This does not work and it is very logical why!!! Swap the tuners... put DVB-S2X FBC tuner in first slot and put the DVB-T2/C dual tuner with FBC connector in second slot.

Wow, hours and it was this - thank you so much  :)

I would of never have thought about this as the original image was working just fine with the previous setup! 

 

Cheers



Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #139 Nazariy

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 17 September 2019 - 18:24

Is it possible to add youtube tv plugin same as openatv ?



Re: OpenPLi 7.1 - Stable release #140 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,515 posts

+533
Excellent

Posted 17 September 2019 - 19:04

Vti or official vu’s image can work-a-round specific vu stuff... we need to be compatible with other boxes as well.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


    Google (1)