Jump to content


Photo

Standby probleem..

VU+Ultimo

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 piepertennis

  • Senior Member
  • 51 posts

+1
Neutral

Posted 23 November 2019 - 09:40

Ultimo gaat in standby maar sprint dan telkens terug op een kanaal.Mijn Afbeelding is Openpli 7,1.kent iemand dit probleem?



Re: Standby probleem.. #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,546 posts

+206
Excellent

Posted 23 November 2019 - 09:51

Als ik jou goed begrijp gaat de box naar standby en gaat vervolgens uit zichzelf weer ‘aan’ op steeds dezelfde zender?


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Standby probleem.. #3 piepertennis

  • Senior Member
  • 51 posts

+1
Neutral

Posted 23 November 2019 - 10:09

Hij gaat steeds op de zelfde zender.....frustrerend als je iets wil programmeren en dan in standby willen zetten.



Re: Standby probleem.. #4 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,485 posts

+116
Excellent

Posted 23 November 2019 - 10:25

IK snap niet helemaal wat je zeg, het enige wat ik kan bedenken is dat deze https://wiki.openpli...Startup_Service ingesteld staat.


Edited by 40H3X, 23 November 2019 - 10:27.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Standby probleem.. #5 piepertennis

  • Senior Member
  • 51 posts

+1
Neutral

Posted 23 November 2019 - 10:36

Ik ga dit eens even nakijken.....



Re: Standby probleem.. #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,546 posts

+206
Excellent

Posted 23 November 2019 - 10:37

IK snap niet helemaal wat je zeg, het enige wat ik kan bedenken is dat deze https://wiki.openpli...Startup_Service ingesteld staat.

Daar dacht ik ook aan, vandaar mijn vraag of dat uit zichzelf ging of niet. 


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Standby probleem.. #7 piepertennis

  • Senior Member
  • 51 posts

+1
Neutral

Posted 23 November 2019 - 11:01

Ik ga dit eens even nakijken.....

Bij zenderlijst staat:

kanaal kiezen bij opstart     (2 mogenlijkheden:)

1) enkel na het opstarten...

2)tevens bij standby...

 

 bij nr1 sprint het na standby toch telkens terug op

bij nr2  het zelfde  probleem...

 

Ik denk het beste de image 7,1 terug flashen ...?



Re: Standby probleem.. #8 piepertennis

  • Senior Member
  • 51 posts

+1
Neutral

Posted 23 November 2019 - 11:11

Menu  Zenderlijst

 kanaal kiezen (2 mogenlijkheden)

1)Enkel na het opstarten

2)tevens bij standby

 

Bij 1 na stanby start hij terug op naar de zender

Bij 2 het zelfde probleem....

 

Zo een nieuwe 7,1 image flashen hier een oplossing brengen..?



Re: Standby probleem.. #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 23 November 2019 - 11:12

Waarom? Niemand anders heeft er last van... het licht echt niet aan 7.2

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Standby probleem.. #10 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,485 posts

+116
Excellent

Posted 23 November 2019 - 11:55

Kijk @Frenske en ik dachten dat er een "startup service" staat ingesteld, zeg maar een zender die altijd bij het opstarten cq. vanuit standby gekozen wordt. Dit kun je checken door in de zenderlijst op de zender te gaan staan, welke nu steeds in beeld staat, dan druk je op "menu" van je afstandbediening en dan zou er in het overzicht iets moeten staan á la; "stop using as startup service" (hier staat alles in het Engels) en als dat er niet staat, is dit niet de oplossing voor je probleem.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Standby probleem.. #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,495 posts

+873
Excellent

Posted 23 November 2019 - 17:19

Kan ook nog dat Enigma crasht, en opnieuw opstart (en dan naar de opstart zender zapt), waardoor de box weer aan gaat (als startup to standby niet aan staat).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Standby probleem.. #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 23 November 2019 - 18:30

Daarom moeten we een eventuele crashlog zien ;) met eventueel een check of de boot teller van e2 ook omhoog gaat op het Infoscherm als dat gebeurt

Edited by littlesat, 23 November 2019 - 18:31.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W






Also tagged with one or more of these keywords: VU+Ultimo

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users