Jump to content


Photo

Satelliet configuratie?

DM800

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Cybex

  • Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 20 November 2008 - 00:24

2 weken geleden heb ik een Dreambox 800 HD aangeschaft. Ik was helemaal blij, want eindelijk kon ik HD TV kijken! De pret was maar van korte duur, want eenmaal aangesloten en voorzien van de laatste PLI versie probeerde ik zenders te scannen via de automatische scan. De Dreambox 800 HD gaf ook geen lock in satfinder (ook geen AGC). Van alles geprobeerd, ik kreeg het niet aan de praat. Aangezien mijn Dreambox 7020Si en Dreambox 500 het prima deden met mijn configuratie veronderstelde ik dat de tuner van de Dreambox 800 HD defect was. Ik heb hem toen ook terug gestuurd naar Cardwriter.


2 weken later (vandaag) kreeg ik de Dreambox terug met de medeling dat er niets mis was met de Dreambox. Ze hebben daar Duitse FTA zenders kunnen bekijken zonder problemen. Daarnaast kreeg ik ook een factuur, waar ik een beetje van baalde... Maar dat terzijde.
Meteen de Dreambox 800 HD aangesloten op mijn TV en inderdaad, ik had beeld! Vrolijk kon ik zappen tussen de Duitse FTA zenders en zelfs HD TV werkte naar behoren.


Blij als een kind heb ik meteen de PLI firmware geinstalleerd en weer geprobeerd om zenders te scannen via de automatische scan. Helaas, dit werkte niet! Via de Satfinder kreeg ik ook geen signaal (geen AGC en geen lock). Toen heb ik Gemini geprobeerd, je weet immers maar nooit, maar helaas: geen beeld, geen signaal. Vervolgens de originele firmware weer geinstalleerd, ook geen beeld, geen signaal.


Blijkbaar doe ik iets fout in de sateliet configuratie, maar wat? Ik heb een vrij simpele opstelling: 1 schotel met 2 LNB's (Hotbird 13.0E en Astra 19.2E) en 2 aansluitingen voor 2 receivers.


Ik heb ook een foto gemaakt van de satelliet configuratie van de Dreambox 500, deze werkt prima!
Foto heb ik bijgevoegd


Kan iemand me hier aub mee verder helpen?

Attached Files



Re: Satelliet configuratie? #2 jonc

  • Senior Member
  • 2,667 posts

0
Neutral

Posted 20 November 2008 - 01:58

Please look at these wiki page it may help >> E2Tuner << and >> E2Tuner <<
It's a hobby, so mileage varies Tell your friends about our Pli Wiki as it is there to help you - Click here for the PLi Wiki

Re: Satelliet configuratie? #3 Cybex

  • Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 20 November 2008 - 07:55

English: I read it, but still I've got problems. It's not neccesary that I use the advanced configuration right? Because I don't understand much of it to be honest. I used the Simple configuration "Disecq A/B" Tuner 1: Hotbird (13.0E) Tuner 2: Astra (19.2E). That should do the trick right (same as my atached picture of the Dreambox 500)?

Nederlands: Ik heb de wiki pagina gelezen, maar ik blijf de problemen houden. Het is toch niet nodig dat ik de geavanceerde configuratie gebruik? Ik begrijp daar niet zo heel veel van namelijk. Ik heb de simpele configuratie gebruikt: "Disecq A/B" Tuner 1: Hotbird (13.0E) Tuner 2: Astra (19.2E). Dat zou toch genoeg moeten zijn (is immers net zo geconfigureerd als de Dreambox 500... welke wel werkt)?

Re: Satelliet configuratie? #4 gerrit

  • Senior Member
  • 1,473 posts

0
Neutral

Posted 20 November 2008 - 08:48

Ik heb hier ook een 800 staan met een emp centaury 4 -> 1 switch..
Bij een collega stoei ik met dezelfde problemen als die jij beschrijft.
Wanneer ik hem hier thuis aansluit is het wel goed.

In overleg met de sat experts van binnen het pli team, blijkt dat de tuner supergevoelig is, of beter gezegd.. ongevoelig...
De kans is groot dat de overgangsweerstanden bij de f-connectors te groot zijn... Dat is iets wat ik bij mijn collega nog moet testen, maar het lijkt er dik op dat dat de oorzaak is.
Ik ga ervan uit dat je schotel wel 100% uitgelijnt staat... Want ook daar is de 800 heel gevoelig voor.
Droomdoos 7000 Droomdoos 600 pvr bij moeke Droomdoos 7025 met OLED Frysk oersetter foar Pli

Re: Satelliet configuratie? #5 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 20 November 2008 - 09:13

in dit geval zou het wat anders moeten zijn, omdat toen de box terug kwam van 'reparatie', het allemaal prima werkte, tot de topic starter er een andere image in flashte.

Het is dus absoluut een kwestie van settings.
En als het met de 'simple' settings niet werkt, moet je inderdaad echt in de advanced settings aan de slag.

Re: Satelliet configuratie? #6 Cybex

  • Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 20 November 2008 - 12:03

Nouja, ik heb hem meegenomen naar mijn werk en daar hebben we een schotel met rotor. Hij staat nu uitgericht op de Astra (19.2E) satelliet, kan ik dan de Dreambox instellen alsof ik geen Disecq switch heb? Aangezien hij wat mij betreft niet hoeft te draaien, Astra is genoeg op dit moment.

Re: Satelliet configuratie? #7 Cybex

  • Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 3 December 2008 - 19:59

Ondertussen heb ik een andere Dreambox 800 HD gekregen en zijn de problemen voorbij. Er is dus toch echt iets mis met de Dreambox die ik hiervoor had, deze wordt nu nagekeken door Cardwriter en/of Dreambox zelf.

Re: Satelliet configuratie? #8 operator

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 8 March 2009 - 03:46

ik heb precies het zelfde gehad . ook nieuwe gekregen en alles was perfect.

gr



Also tagged with one or more of these keywords: DM800

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users