Jump to content


Photo

Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K


  • Please log in to reply
71 replies to this topic

Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #21 mv1wou

  • Senior Member
  • 244 posts

+3
Neutral

Posted 1 January 2021 - 10:12

Mijn andere box de vu+ solo2 deed zojuist hetzelfde met vastlopen.

Ik zal oscam eens uitzetten. Prutsers daar bij M7.


Box:
VU+ solo 4k woonkamer
VU+ solo 2 keuken
VU+ solo 2 slaapkamer
VU+ solo terras stream only
Triax dish 110cm, 4 quad lnb's + 4 diseqc switches.


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #22 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,873 posts

+319
Excellent

Posted 1 January 2021 - 10:12

Ach, v.w.b. M7 lig ik er niet meer wakker van. De laatste dagen van mijn abbo zijn ingegaan en ik kijk toch meestal, zo niet altijd, kabel. Dus als ik Oscam uit zet heb ik ook geen kabel meer. :)  De M7 reader déactiveren zou wel kunnen helpen zolang dit van toepassing is.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #23 gerard0610

  • Senior Member
  • 914 posts

+40
Good

Posted 1 January 2021 - 10:14

Ook hier een OpenPLi 7.2 met VU+Ultimo mét 2 stuks VU+ FBC dual S2X satelliettuner en dus fbc tuners welke ik als normale tuners ingesteld heb).

 

Ook deze is op 31-12-2020 's avonds twee keer vastgelopen (het beeld was bevroren meer we hoorden nog wel het geluid). Hierop staat nog steeds OpenPli 7.2 Stable voorzien van de updates van ca een week geleden. (dus nog geen OpenPli 7.3 stable).

 

Deze VU+  na het vastlopen dus nergens meer op reageren en uiteindelijk maar harde reboot uitgevoerd.
Bij de eerste keer stond deze op RTL4 en de tweede keer op NP1 (Youp).

 

Gelijktijdig nam ik nog wel enkele programma's op.

 

Ik heb deze configuratie al bijna twee jaar en dit is me nog nooit overkomen.
Heeft iemand een idee waarom dit gebeurd is?



Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #24 Ronnie1966

  • Senior Member
  • 209 posts

+3
Neutral

Posted 1 January 2021 - 10:26

De vastloper heb ik vanmorgen vroeg ook gehad en dit op een box waar geeneens openPli op draait dus zal wel weer een bug zijn geweest bij CD

Tot nu met de VU+ Ultimo 4K geen problemen ondervonden met zowel RC als de stable.

Wederom topwerk team.

 

Groet Ronnie1966


VU+ Ultimo 4K OpenPli 8.1 latest 1TB
Gigablue ULTRA UHD OpenPli 8.1
Gigablue X1 Team-Blue 6.3
Samsung QE65Q9FN Qled UHD

Bose Soundbar 700 White
Synology 218+ Play 2x 3TB


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #25 gerard0610

  • Senior Member
  • 914 posts

+40
Good

Posted 1 January 2021 - 10:28

Ook hier een OpenPLi 7.2 met VU+Ultimo mét 2 stuks VU+ FBC dual S2X satelliettuner en dus fbc tuners welke ik als normale tuners ingesteld heb).

 

Ook deze is op 31-12-2020 's avonds twee keer vastgelopen (het beeld was bevroren meer we hoorden nog wel het geluid). Hierop staat nog steeds OpenPli 7.2 Stable voorzien van de updates van ca een week geleden. (dus nog geen OpenPli 7.3 stable).

 

Deze VU+  na het vastlopen dus nergens meer op reageren en uiteindelijk maar harde reboot uitgevoerd.
Bij de eerste keer stond deze op RTL4 en de tweede keer op NP1 (Youp).

 

Gelijktijdig nam ik nog wel enkele programma's op.

 

Ik heb deze configuratie al bijna twee jaar en dit is me nog nooit overkomen.
Heeft iemand een idee waarom dit gebeurd is?

Nu lees ook op sat4all dat er iemand ook dit zelfde effect heeft.
ET9000 maar dan met OpenPli 6.2 van April dit jaar
Ik meld dit zodat er meer info omtrent dit plots vreemde verschijnsel komt.
Zie eventueel anders : https://www.sat4all....luid-gaat-door/



Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #26 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,873 posts

+319
Excellent

Posted 1 January 2021 - 10:32

@all,

 

Ik heb enkele postings uit het ‘Release 8.0 topic’ verplaatst hiernaartoe omdat dit mogelijk niet gerelateerd is aan de Release maar (mogelijk) te wijten is aan een mogelijke wijziging in de decryptie of een mogelijke storing in de decryptie bij M7. Dat is nog steeds niet duidelijk namelijk.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #27 ode332

  • New Member
  • 3 posts

0
Neutral

Posted 1 January 2021 - 10:56

  • 31/12: Foutmelding met Smartcard

    31/12/2020 - 10:30

    Momenteel ondervinden wij problemen bij klanten die een smartcard hebben waarvan het nummer begint met 130. Deze klanten krijgen de foutmelding "geen rechten" of "gecodeerd signaal". Wij doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen.

    Alvast onze excuses voor het ongemak.

dit staat te lezen op de site van TVVlaanderen.



Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #28 pluizebol

  • Senior Member
  • 701 posts

+7
Neutral

Posted 1 January 2021 - 11:13

Ik heb ook die vastlopers.

Bij mij is het TV-Vlaanderen.

De eerste keer gisteren avond (toen was ik al over naar de eerste 8.0 van 30/12).

Dus de nieuwe 8.0 van 31/12 online geflashed : na een uur kijken zelfde vastloper.
Dan maar terug de laatste 7.3 geflashed : nog steeds hetzelfde probleem.
 

PS. Ik weet niet of dit toevallig is of niet maar ik merk dat Internet op mijn computers vandaag ook veel trager is (zowel download als upload debiet), en de reactietijd alsook de jitter heel veel hoger zijn.


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 8.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+ BlueHDi

La Douce France


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #29 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,608 posts

+1,351
Excellent

Posted 1 January 2021 - 15:50

Blijkbaar was het zo dat er foutieve CA informatie werdt gestuurd. En zij die een softcam hadden zonder CAID filter op de reader hadden dit probleem.

 

Hoewel het me nog onduidelijk is waarom dit tot een vastlopen kan leiden.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #30 pasquenel

  • Senior Member
  • 170 posts

0
Neutral

Posted 1 January 2021 - 18:46

Blijkbaar was het zo dat er foutieve CA informatie werdt gestuurd. En zij die een softcam hadden zonder CAID filter op de reader hadden dit probleem.

 

Hoewel het me nog onduidelijk is waarom dit tot een vastlopen kan leiden.

Welke wijziging is dan aan te raden in de oscam.server file geval van TV-Vlaanderen? 



Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #31 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,608 posts

+1,351
Excellent

Posted 1 January 2021 - 19:13

CAID invullen schijnt.

 

Attached File  Screenshot from 2021-01-01 18-11-58.png   27.89KB   22 downloads

 

Snappen doe ik het nog niet helemaal, want mijn kaart zit niet in mijn kijkbox, en er gingen duidelijk geen ECM requests heen en weer tussen mijn kijkbox en mijn cardserver. En ik had ook nergens last van.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #32 teo1966

  • Senior Member
  • 953 posts

+8
Neutral

Posted 1 January 2021 - 19:53

CAID invullen schijnt.

 

attachicon.gifScreenshot from 2021-01-01 18-11-58.png

 

Snappen doe ik het nog niet helemaal, want mijn kaart zit niet in mijn kijkbox, en er gingen duidelijk geen ECM requests heen en weer tussen mijn kijkbox en mijn cardserver. En ik had ook nergens last van.

 

ik heb hier  caid 0100 voor een canal digitaal kaart

wat is de reden van caid 0100:006C of 006A werkt dit beter als een oscam.dvbapi of kan ik deze ook samen gebruiken ?

 

heb alleen dit in mijn oscam.dvbapi staan ( heb ook een trined kaart )

 

P: 0100:00006A # Mediaguard/Seca 3 Canal Digitaal NL
P: 0628:000628 # Trined
I: 0100:00006C # Mediaguard/Seca 3 TV Vlaanderen
I: 0100:00006D # wallonie
I: 0100:003315 # CanalSat 19.2E [S3]
I: 0100:00A821 # CanalSat 19.2E [Numericable]
I: 0500:000000
I: 0500:022610 # CanalSat 19.2E [V2.5]
I: 0500:032830 # CanalSat 19.2E [V4]
I: 0500:032920 # Orange Fr 19.2E [V4]
I: 0500:032940 # Orange Fr 19.2E [V4]
I: 0500:042500 # Mobistar 19.2E [V4]
I: 0500:051900 # Viaccess V5
I: 0500:051910 # Viaccess V5 (NEW)
I: 0604:000000 # Irdeto 2
I: 0622:000000 # Irdeto 2
I: 0624
I: 0648
I: 0650
I: 098C
I: 098D
I: 09C4
I: 0B00
I: 0D00
I: 0D03
I: 0D05
I: 0D70
I: 0D95
I: 0D96
I: 0D98
I: 1702
I: 1810
I: 1811
I: 1812
I: 1817:00006A # Nagravision 3 Canal Digitaal
I: 1817:00006C # Nagravision 3 Canal Digitaal
I: 1818:00006C # Nagravision 3 TV Vlaanderen
I: 1819:00006D # Nagravision 3 Telesat Wallonie
I: 1833
I: 1837
I: 1863
I: 1867

 

 


VU+ULTIMO4K/HD11/HD530C/HD51 openpli 7.3


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #33 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,608 posts

+1,351
Excellent

Posted 1 January 2021 - 20:15

Ik heb zowel een CD als een TVV kaart, dus ik heb 0100:00006A op de CD reader en 0100:00006C op de TVV reader staan.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #34 teo1966

  • Senior Member
  • 953 posts

+8
Neutral

Posted 1 January 2021 - 20:27

wat is het verschil  0100:006C  of 0100:00006C in de Screenshot staat 0100:006C

en in de config ook een oscam.dvbapi ?


VU+ULTIMO4K/HD11/HD530C/HD51 openpli 7.3


Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #35 pasquenel

  • Senior Member
  • 170 posts

0
Neutral

Posted 1 January 2021 - 21:13

CAID invullen schijnt.

 

attachicon.gifScreenshot from 2021-01-01 18-11-58.png

 

Snappen doe ik het nog niet helemaal, want mijn kaart zit niet in mijn kijkbox, en er gingen duidelijk geen ECM requests heen en weer tussen mijn kijkbox en mijn cardserver. En ik had ook nergens last van.

Ga ik doen. Thanks



Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #36 ode332

  • New Member
  • 3 posts

0
Neutral

Posted 1 January 2021 - 21:18

Sorry

maar kan iemand l

mij uitleggen waar ik die caid moet invullen?

Ik ben een lek hierin dus

Thx



Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #37 pasquenel

  • Senior Member
  • 170 posts

0
Neutral

Posted 1 January 2021 - 21:46

Sorry

maar kan iemand l

mij uitleggen waar ik die caid moet invullen?

Ik ben een lek hierin dus

Thx

http://<your box IP address>:8081/readers.html

Dan uw gebruikte reader selecteren.

Dan zoeken naar "caid"



Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #38 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 12,820 posts

+367
Excellent

Posted 1 January 2021 - 22:20

Gewoon de juiste reader aktiveren, dan staat alles vanzelf correct.
Voor Nederland de upper of lower CD_NL reader, voor Vlaanderen de TVV versies.

Maar echt noodzakelijk is dat niet nu de storing weer is opgelost.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #39 mimisiku

  • Senior Member
  • 4,007 posts

+77
Good

Posted 1 January 2021 - 22:26

Ben wel benieuwd wat de echte reden van de storing is/was...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K #40 HPPli

  • Senior Member
  • 1,703 posts

+33
Good

Posted 1 January 2021 - 23:50

Ben wel benieuwd wat de echte reden van de storing is/was...

 

Effe bellen met CDS :P




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users