Jump to content


said006

Member Since 23 Aug 2015
Offline Last Active 06 Dec 2020 14:34
-----

Topics I've Started

USB HDD wordt niet meer herkend

26 March 2020 - 22:49

Ik heb een probleempje waarbij mijn USB HDD van 1 TB die ik heb gemount als interne hdd niet meer wordt herkend door andere mediaspelers en Windows. 

 

Voorheen (op Openpli 7.1) kon ik de harde schijf na het uitschakelen van de box (VU+ Solo 4k) de USB HDD eruit halen en in de mediaspeler doen. Die herkende de schijf en las alle bestanden op de harde schijf en kon zodoende alle bestanden die ik via mijn box had gedownload op mijn schijf op mijn externe mediaspeler afspelen. Ik kon de schijf ook op mijn Windows laptop aansluiten en bijvoorbeeld externe ondertitels downloaden en toevoegen aan een film die ik op de externe mediaspeler afspeelde. 

Sinds de update naar Openpli 7.2 wordt dezelfde USB HDD alleen nog maar door de box herkend en niet meer door de mediaspeler of Windows. Weet iemand waar dit door zou kunnen komen en hoe ik de oude situatie weer kan krijgen?

 

Edit: de USB HDD heb ik via ext2fsd uitgelezen op Windows en heeft een EXT3 format. De format van de oude situatie weet ik niet. 


Transmission problemen

23 October 2019 - 21:18

hallo,

 

ik heb een probleem met de transmission daemkn op mijn vu+ solo 4k box.

 

na een tijdje downloaden loopt alles vast, is de daemon niet meer bereikbaar, kan ik de daemon niet meer uitschakelen, kan ik geen tv meer kijken omdat het beeld bevriest, kan im de box niet opnieuw opstarten behalve door de stroomkabel eruit te trekkenn

 

dit gebeurt regelmatig, om de paar uur downloaden gebeurt dit. enig idee hoe dit komt en hoe ik dit kan verhelpen? alle hulp is welkom.


Volume AC3 en MPEG geluidsformaten

5 October 2019 - 23:56

hallo, 

 

ik heb een VU+ Solo 4k met de nieuwste openpli erop draaien.

 

sinds kort heb ik een dolby atmos soundbar gehaald en gaat het geluid van de box via de soundbar. dus heb ik AC3 downmix uitgezet.

 

probleem is dan dat AC3 geluidsormaten veel luider zijn dan MPEG geluidsformaten, ik moet de soundbar zetten op volume 8 en volume 20 respectievelijk. 

 

en als ik zap blijf ik dus continu volume aan te passen omdat somige kanalen AC3 en sommigen MPEG hebben.

 

hoe kan ik de box het geluidsverschil zo klein mogelijk laten maken? is daar een plugin voor oid? 

 

die setting in A/V werkt niet.


problemen met Mediaspeler Openpli 7.1

28 August 2019 - 00:12

hallo,

 

wanneer ik een mkv video afspeel via mediaspeler of kodi dan crasht mijn bkx wanneer ik een andere geluidsstream kies of wanneer ik naar voren spoel. 

 

 

is dit een bekend probleem en hoe kan ik dit oplossen.

ik moet videos nu vanaf het begin afspelen omdat ik niet meer dan 2x naar voren kan spoelen zonder te crashen. ook veranderen van hoofdstuk zorgt vpor crashes. 

 

omdat ik beide mediaspelers heb geprobeerd vernoed ik dat het een probleem van het image zelf is. 


Onstabiele ontvangst op sommige kanalen op Vu+ Solo 4K.

8 August 2019 - 22:58

Ik heb een VU+ solo 4K met openpli 7.1 

Een schotel (80cm) en 4 lnb's uitgericht op 13, 19.2, 23.5 en 28.2 

 

Ik heb sinds de installatie van Openpli 7.1 onstabiel ontvangst op Nederland 1 en Veronica waarbij het signaal 14.7 dB is, dus prima, maar af en toe wegvalt naar 0 db en krijg ik de melding: afstemmen mislukt. Na een paar seconden springt hij weer naar 14.7 decibel en heb ik weer goed ontvangst. 

 

Ik heb dit alleen bij deze 2 kanalen, heel vreemd en irritant. Heeft iemand ideeen waar dit door kan komen en hoe dit op te lossen? 

 

Ik heb de disecq switch, kabel en LNB's gecheckt, allemaal OK.