Jump to content


Elvis30

Member Since 25 Oct 2015
Offline Last Active 25 Oct 2015 21:42
-----

Topics I've Started

Vu+Zero verbinden via switch problemen

25 October 2015 - 21:24

Hey,

 

Vorige week heeft mijn provider mijn modem komen vervangen, er voor had ik een modem met ingebouwde router en nu heb ik een modem only omdat ik mijn eigen router en switch wil gebruiken en is zo gemakkelijker voor eigen servers en ook veel veiliger qua privacy, daarvoor kon mijn provider gewoon alles op mijn netwerk bekijken en veranderen op afstand, ik hou niet zo van big brother :)

 

Sinds de modem swap kan mijn receiver geen verbinding meer maken naar de server waar voor ik betaal om alles te kunnen bekijken zoals sky welt, skyworld, canaaldigitaal, tv vlaanderen etc. Alles is weg als je naar CCcam gaat en de server of client of shares bekijkt, alles is gewoon weg, alsof het is verwijdert (terwijl je dat niet kan doen).

 

Nu is mijn vraag komt dat omdat de receiver nu via de switch is verbonden? Dus modem ===> switch ipv modem ===> router. Daarvoor toen ik de modem met ingebouwde router had was de receiver uiteraard verbonden via de router dan.

 

Maw kan de receiver niet goed overweg met switches? Moet je de receiver enkel verbinden met een router? Want ik snap de logica niet waarom het problemen geeft wnr het verbonden is via de switch ipv router.

 

2 uur geleden is die man bij mij thuis gekomen om alles opnieuw te installeren, wij hebben ook ineens een nieuwe software update gedaan van vandaag 25/10, hij heeft dan vervolgens zijn CCcam erop gezet, toegang gegeven tot zijn server en alles heeft gewerkt, ik kon alles openen overal naar zappen (naar de betaaldzenders) en dan is hij naar huis gegaan en een uur later was alles van CCcam verdwenen, maw de server was verdwenen/verwijdert en ik vraag me af hoe dat kan zomaar vanzelf?

 

Ligt het aan mijn provider? Blokkeren die mss standaard alles wat met IDTV of satteliet te maken heeft? Want zoals ik al schreef daar voor waren mijn dreamboxen en nu de Vu+Zero verbonden via de router en heb het nooit verbonden via de switch tot nu toe.

 

Kan iemand mij helpen en indien het toch ligt aan de switch mij eens uitleggen waarom men persé moet verbinden via de router en niet via de switch?

 

Alvast bedankt.