Jump to content


entouch

Member Since 15 Aug 2009
Offline Last Active 01 Nov 2017 01:42
-----

Posts I've Made

In Topic: Installeren OSCam, special van De Transponder

12 October 2017 - 00:05

Gewoonweg dat als er iets staat in die map, al dan niet geïnstalleerd met een vorige versie van oscam, of via ftp erin gefreubeld, deze niet overschreven worden bij het instelleren van oscam vanuit de feeds.
Daarmee bedoel ik dus dat de standaard configuratie dan niet wordt mee geïnstalleerd omdat er al iets staat.

Als je eenmaal de standaard oscam hebt staan, is het een kwestie van inloggen via de webif van elke receiver, die is te vinden op ipadre van de box via poort 8081
http://ip-box:8081 waar ip-box dan uiteraard het ip adres van de box voorstelt.
Op de box ga je naar de readertab en klik een voorgeconfigureerde reader aan en verander in de optie ‘device’ het ip adres van de andere box in huis, (de gegevens achter de komma gewoon laten staan) en vink de ‘enable’ aan.
Exact hetzelfde doe je bij je ander box en zie, de verbinding naar elkaar is gerealiseerd.
Heb je maar één kaart, hoef je dit alleen opnde box te doen waarin géén kaart zit.

 

Tech, ik had teveel zitten klooien met verschillende instellingen, vandaar dat ik een clean install wilde van Oscam. Gewoon met een schone lei beginnen dus. Die map heb ik gedeletet en opnieuw de cam geïnstalleerd.

 

Readers aanmaken is een fluitje van een cent, echter om het client gedeelte werkend te krijgen, daar wringt bij mij de schoen. Ik heb van alles en wat geprobeerd, maar het lukt mij maar niet om het online te krijgen. Het blijft offline status aangeven.

Mijn situatie is nu oscam in de woonkamer en cccam op zolder (nog een 3e box, met cccam, maar als de andere opzet werkt dan zou die ook goed moeten gaan, toch). Op mijn cccam is er geen probleem, maar op mijn oscam krijg ik dus de client niet werkend!

Eigenlijk zou ik liever een oscam <-> oscam ( <-> oscam ) opzet hebben, maar dat lukte mij ook al niet.

 

Wat doe ik fout? Of juist niet?


In Topic: Installeren OSCam, special van De Transponder

11 October 2017 - 23:55

Ik snap het volledig dat het je misschien maar 10 minuten kost, maar het opzetten van 4 oscam master/client boxen, kan binnen een paar minuten worden gerealiseerd, met name de webinterface maakt het allemaal wat makkelijker.

 

JeanClaude had erover dat het 10 minuten kost om CCcam te doorgronden (kostte mij wat meer tijd...). Het opzetten van een C- en F-line kost mij ook maar 1 minuutje. 
De webinterface waar je naar verwijst is inderdaad een genot, om het op te zetten.

Echter mijn probleem om de clients daadwerkelijk werkend te krijgen geeft hoofdpijn. Krijg ik ook nog te horen dat de Oscam handleiding welke ik heb gevolgd, niet geheel correct is op het gebied van het opgezeten van de clients!

 

Behalve weer te verwijzen naar de wiki-pagina die ik trouwens ook diverse keren heb bekeken (eer ik hier vragen begon te stellen!) en ook niet echt mijn probleem ivm de clients kan vinden (veel stukken staat dat het optioneel is, dwz volgens mij dat het probleem daar niet echt in zit? Of dien ik toch ook naar de optionele gedeelten kijken?), kan iemand mij aub weer op de goede weg helpen?

 

En wat bedoeld men met een headerwhitelist?


In Topic: Installeren OSCam, special van De Transponder

11 October 2017 - 23:43

Nee.

 

3-6 kanalen regelmatig opnemen van een M7 kaart is vragen om ellende, die kaart kan er maar 4 simultaan aan. Max, en dat alleen nog onder ideale omstandigheden.

 

Dit doe ik wekelijks...zonder freezes, anders was ik natuurlijk allang mee gestopt zoals je kan begrijpen. En ik ben een echte zapper...


In Topic: Installeren OSCam, special van De Transponder

11 October 2017 - 23:37

Die master voor CCcam hebben de meesten ook moeten behalen, al is dat dan ruim 10 jaar geleden.

Oscam is makkelijk in te stellen, zeer overzichtelijk en wat jij hebt opgezet, stelt wat instellen betreft in oscam, werkelijk geen ruk voor.

Overigens zonder enig verwijt aan jou en anderen:
Mij valt het op dat men indertijd wel de moeite nam om uit te pluizen hoe CCcam werkte maar dat met oscam niet wil/kan opbrengen.

 

Ik heb een Drs-je, weliswaar niet op ICT-gebied, maar toch.... enfin, ik krijg Oscam nog steeds niet goed werkend. En zoals ik zei eind 2010/begin 2011 het een paar weken geprobeerd, maar teveel problemen w.o. freezes. Nu weer geprobeerd omdat heel veel aangeven dat het niet zo moeilijk is op te zetten...ik heb diverse handleidingen, tips op forums opgevolgd en krijg het nog steeds niet goed werkend bij de clients! Ze komen maar niet online.

De handleidingen welke ik voor CCcam vond, zijn toch duidelijker vind ik dan. Zal wel aan mij liggen.

Enfin, ik wil nog steeds graag Oscam werkend krijgen! Graag enige hulp aub.

 

En ja ik snap dat WAN share illegaal is, maar op mijn eigen vakantieadres?


In Topic: Installeren OSCam, special van De Transponder

2 October 2017 - 16:07

 

De uitleg van de transponder is slechts een eenvoudige uitleg hoe je het werkend kan krijgen en houd verder geen rekening met foute aanvragen en dergelijke.

 

Eigenlijk staat alles uitgebreid uitgelegd in de wiki: http://www.streamboa...v/wiki/OSCam/en

 

TIP: Bij de readers wordt zo te zien gebruik gemaakt van cdnl of tvv > de whiteheaderlist ontbreekt.

 

Dimmie,

 

Bedoel je dat ik een headerwhitelist moet toevoegen?

Zoals bijv deze: http://www.streamboa...HeaderWhiteList

 

Is dit hetzelfde als een oscam.whitelist, of vergis ik mij?

 

Zal het stukje users nogmaals grondig proberen te doornemen.

 

Groet.

 

Dimmie, kun jij mij hierover nog adviseren aub?

Of waar kan ik zo'n lijst vinden?

 

Is er verder een soort van prio-list, zoals in CCcam, ook benodigd?