Jump to content


HHATZ

Member Since 31 Mar 2016
Offline Last Active 02 Feb 2017 19:40
-----

Topics I've Started

Log files opsturen

18 December 2016 - 11:47

Ik probeerde een lopende opname te onderbreken en toen verscheen er een foutboodschap, die aangaf dat ik de logfile moest opsturen naar OpenPli. Ik heb overal gezocht in de settings, maar ik vind geen aanwijzing hoe ik de logfile kan downloaden naar mijn laptop.

 

Even later kreeg ik hetzelfde probleem toen ik probeerde een oude timer te verwijderen.

Soms lukt het echter wel een oude timer te verwijderen en een andere keer eindigt het in een foutboodschap en restart van het systeem.

Soms is de timer na de restart toch verwijderd en soms niet.

 

Ik gebruik een VU+SoloSE en heb 4-4-2016 OpenPli 4 versie 3.3.15 geinstalleerd.


Sterk wisselende signaalsterkte CNN International

17 August 2016 - 22:17

Ik heb een schotel van 90 cm met een Duo LNB (voor Astra 19,2 en Astra 23,5) waar 4 coaxkabels uitkomen.

Een kabel gebruik  ik met een Vu+SoloSE. De ontvanger heb ik 6 maanden geleden bij Astrasat in Groningen gekocht en ik heb Openpli software geinstalleerd (GUI 2016-3-19). Ik gebruik deze ontvanger alleen voor het opnemen van programma's van BBC World News en CNN International. Ik heb de Vu+SoloSE met een Lan kabel met een Fritz!Box 7360 router verbonden. Mijn laptop is ook met een Lan kabel met de router  verbonden. Dan bekijk ik de programma's later met Open Webif op mijn laptop. Soms stream ik de programma's ook naar een vakantieverblijf in Den Haag. 9,10 en 11 augustus kon ik zonder problemen de in Haren (Duitsland) opgenomen CNN programma's in Den Haag bekijken.

De ontvangst van de Nederlandse zenders (HD en  SD) geeft geen problemen. Ook BBC World News HD op Astra 19,2 ,freq. 11229, V, 22000 ontvang ik goed. De pathfinder geeft een sterkte van 12 dB.

Ik heb echter sinds enige dagen problemen met de ontvangst van CNN International op Astra 19,2, freq. 11626,V,22000. In de pathfinder varieerde de sterkte enige tijd geleden (17-08-2016 22.20) in een minuut meerdere keren tussen 0 en 11dB. Ook Al Jazeera International, dat op dezelfde transponder zit, geeft een soortgelijk gestoord beeld als CNN. Ik heb vandaag nog een Fastscan uitgevoerd, maar de hielp niets.

Aan de andere kabels heb ik:
-  een Samsung TV met ingebouwde satellietontvanger. Hierop ontvang ik CNN international zonder problemen. Hierop heb ik gisteren tussen 22.00 en 23.00 uur zonder problemen Quest Means Business opgenomen.
- een Medion TV met ingebouwde satellietontvanger. Hierop ontvang ik CNN international zonder problemen.
- een Smart satellietontvanger, die met de Samsung TV is verbonden. De op de Smart opgenomen programma's bekijk ik op de Samsung TV. Hierop heb ik in het verleden wel eens problemen gehad met de ontvangst van CNN International. Vandaag kon ik zonder storing CNN kijken.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak van mijn problemen is?
 


Transcoding op VU+SoloSE

31 March 2016 - 15:49

Ik zou graag willen weten of transcoding mogelijk is op een VU+soloSE.

 

Ik wil van mijn huis in Duitsland naar een appartement in Den Haag, omdat ik daar geen schotel mag plaatsen. Astasat in Groningen heeft me een VU+Solo SE geadviseerd omdat ik daar transcoding kon instellen als mijn Upload snelheid onvoldoende zou zijn en ik moest maar bij OpenPLi kijken voor extra informatie over transcoding.

 

Nu lees ik in een post van  Erik Slagter, 16 May 2014 09:08
 

"Transcoding werkt, zoals gezegd, alleen op de VU+ Solo2 en VU+ Duo2. Eenieder die niet zo'n ontvanger heeft hoeft dit niet te lezen ;)"

 

Nu heb ik vanochtend de Android app VU+ player op mijn tablet gedownload en als ik daar transcoding aanvink, krijg ik het bericht, dat het wel werkt voor de VU+SoloSE.

 

Wat is nu waar? Werkt het of werkt het niet?

 

Ik heb op mijn VU+SoloSE de OpenPLi versie van 22 maart geïnstalleerd en daarna nog de PAU plugin om op de USB stick te kunnen opnemen.

 

Ergens heb ik in een post van @phenex80 gelezen, dat ik een transcoding plugin zou moeten downloaden. Die kan ik nergens in mijn lijsten vinden. Kan iemand mij zeggen onder welke naam die plugin staat?

 

Al vast mijn dank.