Jump to content


boolean

Member Since 7 Jan 2010
Offline Last Active 28 Jan 2024 02:36
*****

Posts I've Made

In Topic: Verwijderen usb stick in pli 9

23 January 2024 - 17:36

Daar zijn zat redenen voor.

 

Ik heb bv een USB achter in elke box zitten voor de automatische nachtelijke backup, ik heb verder geen enkele box met local storage, en de backup op remote storage is onbruikbaar. Er zijn er ook die een USB harddisk gebruiken, of een USB stick met TB storage (echt niet 2012 ;) ) voor opnames.

 

Ik vind het advies om de PC te gebruiken een slechte, daarmee moet die stroom vreter altijd aan staan (of toch minstens als je wat wilt kijken), voor een laag volume werkt USB prima, voor een groot volume zou ik eerder naar een (kleine) NAS kijken, een stuk minder stroomgebruik, en een stuk minder lawaai ook.

 

Het ging mij meer om de manier waarop de USB-stick wordt gebruikt. Vroeger gebruikte je USB-sticks om data van A naar B te krijgen, maar tegenwoordig wordt het voornamelijk gebruikt als removable storage die nooit geremoved wordt.

 

Overigens hoef je voor een Plex/Jellyfin server geen dedicated PC in te richten. De Nvidia SHIELD TV Pro wordt zelfs geleverd met PMS voorgeïnstalleerd. Koppel daar een externe HDD/SSD/USB-stick aan voor opslag en je hebt een media server en player in één.


In Topic: Verwijderen usb stick in pli 9

23 January 2024 - 01:33

Waarom überhaupt met een USB-stick werken (anders dan voor images flashen)? Dat is zo 2012!  ;)

 

Los van het feit dat ik een satelliet-/kabelontvanger persoonlijk nooit zou gebruiken om MKV's mee af te spelen, is het mijns inziens nogal onzinnig om hiervoor een USB-stick te gebruiken. Het meest eenvoudige is om de MKV gewoon op je PC te laten staan, een netwerk share aan te maken en daar de STB vanaf te laten lezen. Je zou ook nog kunnen overwegen om je PC als DLNA-server in te richten en vanuit de feed een DLNA-client op je STB te installeren.

 

Als je een beetje moderne TV hebt (minder dan zes jaar oud), kun je de MKV's gewoon direct op je TV afspelen. Dat kan m.b.v. een USB-stick, netwerk share of DLNA server/client. Als je het écht goed wilt doen installeer je Plex/Jellyfin op je PC/NAS/Pi en gebruik je een externe media player (i.e. SHIELD, FireTV, AppleTV, etc.) voor playback. Dan heb je ook geen last van culinaire video- en audioformaten waar STB's en TV's doorgaans niet mee overweg kunnen.


In Topic: Satelliet tv vs IPTV

18 January 2024 - 19:47

Er zijn verschillende manieren om dit aan te vliegen, maar de eenvoudigste methode om een valide L3 CDM te verkrijgen is m.b.v. Android Studio. Hierin maak je een (exploitable) virtueel device aan (i.e. Pixel 6 op Android API 28) om vervolgens op een legitieme manier de juiste keys te verkrijgen. Voor het onderscheppen en dumpen van de L3 CDM gebruik je Frida i.c.m. een tool genaamd "Dumper".

YAQA2tJh.png

Dit is toepasbaar op Widevine DRM, maar voor andere beveiligingsmethoden bestaan soortgelijke technieken. Dit is zelfs te gebruiken om beveiligde AlleenVentilatoren content te strippen van DRM.  ^_^

 

Ik weet helaas niet welk type DRM gebruikt wordt door KPN en hoe de CDM (Content Decryption Module) is verkregen. Het zou mij niet verbazen als het een inside job betreft. De decryption keys van satelliet streams die door het Mediapark in Hilversum worden gebruikt zijn tenslotte ook gelekt.


In Topic: Satelliet tv vs IPTV

18 January 2024 - 12:43

Ik heb me pas recent in het hele IPTV gebeuren verdiept en kwam daarbij een oud studiegenootje tegen (ik herkende zijn alias/nick) die momenteel een backend runt. Na het uitwisselen van contactgegevens en een ouwe-jongens-krentenbrood gesprek, heeft hij mij de inner workings laten zien. Voor het NL aanbod wordt o.a. IPTV van KPN als bron gebruikt. Het DRM was blijkbaar al "gekraakt" voordat KPN daadwerkelijk live ging. Overigens ken ik geen enkele stremmingsdienst waarvan DRM nog niet is omzeild. Widevine is ronduit de meest gebruikte DRM en kent verschillende levels. Doordat backwards compatibility moet worden gegarandeerd, is het op dit moment nog relatief eenvoudig om DRM te omzeilen. Het wordt pas echt een uitdaging als L1 implementaties de norm worden.


In Topic: Satelliet tv vs IPTV

17 January 2024 - 22:30

Ik wilde vooral benadrukken waarom er wel verschil in beeldkwaliteit is bij VOD, maar niet bij live streams (uiteraard afhankelijk van de bron). Er zit gemiddeld slechts 35 seconden tussen live TV over IPTV en satelliet/kabel. Als je "live" kijkt, krijg je het beeld vanuit de betreffende bron zonder dat er extra compressie wordt toegepast. De buffer is nodig om on-the-fly te remuxen en catch-up aan te kunnen bieden. Na een aantal dagen (meestal 7) wordt die data weer gewiped. Ik vind het vooral bewonderenswaardig hoe redundant sommige aanbieders (ik heb het hier niet over de brokers/tussenpersonen) hun dienst hebben opgezet. Vaak hebben ze meerdere bronnen voor dezelfde content waartussen (met slechts een korte onderbreking) kan worden gewisseld. Het is alleen jammer dat geen van de aanbieders (voor zover ik weet) Ziggo als bron voor de Nederlandse zenders gebruikt.