Jump to content


siroj

Member Since 7 Jan 2010
Offline Last Active 30 Oct 2018 16:20
-----

Topics I've Started

Fallback Tuner, zender lijst geeft alleen lijst met "Unknown Service"

13 January 2018 - 21:38

Heren (en dames?). Gister overgeschakeld naar Openpli 6.1. Overgang ging prima. Enige waar ik nu tegenaan loop is het volgende:

Ik maak gebruik van een HD2400 in de woonkamer. In de slaapkamer heb in een HD1100 zonder coax dus ik gebruik de Fallback Tuner instelling. Ik heb de lamedb, lamedb5, bouquets, en userbouquets gekopieerd naar de HD1100 en de juiste instellingen gemaakt, gelijk aan de Openpli 4 versie.

Vreemde nu is dat ik netjes beeld krijg op de HD1100, echter in de zenderlijst staan echter geen zendernamen maar staat bij elke zender "Unknown Service" vermeld. Ook EPG functioneert niet.

Iemand enig idee wat er niet goed gaat of wat ik mogelijk verkeerd heb gedaan (zal wel weer :) )?

 


Zender niet gevonden bij kabelscan, wel bij handmatig

5 April 2017 - 13:53

Als ik een kabelscan uitvoer krijg ik netjes de Ziggo zenderlijst. Ik krijg echter in de lijst de SD uitvoering van Ziggo Select en niet de HD uitvoering. Ik kan mij herinneren dat dat geruime tijd geleden wel het geval was.
Doe ik nu echter een handmatige scan dan worden er z'n 50 zenders gevonden en daar staat de HD zender wel tussen, echter nu dus niet in de favorieten lijst van Ziggo.

Iemand enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn? Uiteraard kan ik de zender in de lijst erbij zetten maar volgens mij moet dit ook in een keer kunnen.

HD2400: Schokkend beeld tijdens opname of afspelen

25 March 2017 - 19:51

Al geruime tijd heb ik een HD2400 in bezit. Afgelopen week had ik gezien dat een update uitvoeren niet verstandig was ivm de vele updates welke dan opgehaald zouden worden en een verse flash is dan het advies. Ik heb deze ivm tijdsgebrek uitgesteld.
Echter wist mijn dochter van 5j het voor elkaar te krijgen om op enig moment, zonder hulp en mede-weten van enige volwassenen de update uit te voeren met een niet geweldig werkende box tot gevolg. Dus toch maar een schone flash uitgevoerd, zonder gebruik van autobackup.

Echter merk ik sinds deze flash dat het beeld schokt tijdens een lopende opname en/of het afspelen daarvan. Elke seconde ongeveer lijkt het beeld een kleine hickup te hebben. Opname is naar een NAS, maar hetzelfde gebeurt ook zodra de permanente timeshift naar de lokale USB aangezet wordt. Ik zou het ook vreemd vinden als een van deze bronnen oorzaak zou zijn van de hickups gezien deze problemen er niet waren voor de update van de box. Instellingen op de box zijn redelijk standaard, net zoals voor de flash.
Of het gerelateerd is of niet weet ik niet, maar ik heb ook het idee alsof het grafische aspect van het menu ook niet geheel vloeiend loopt. Bij het lopen door de menuitems zie je het beeld ook enigszins schokken/verspringen. Het is maar minimaal maar ik kan me niet herinneren dat ik dat voor de flash ook had.
Iemand enig idee in welke hoek ik de oorzaak hiervan kan zoeken?