Jump to content


Lemmingsbeest

Member Since 23 Jan 2010
Offline Last Active 17 Apr 2021 20:02
*****

Topics I've Started

Oscam Ziggo EMM probleempje

20 March 2021 - 14:35

Bij mij gebeurd het na een hele tijd(maanden) dat ik geen emm's meer krijg. Heb dan altijd nog beeld maar op den duur verlopen de einddata op de kaart...

 

De enige oplossing is mijn kaart dan in een originele ontvanger te stoppen en dan werkt het weer maanden.

 

Heractiveren met de kaart in oscam werkt dan niet..

 

Als ik de kaart dan in de ziggo originele box stop en na een half uur de kaart weer in mijn Vu Ultimo4k stop komen de emm's wel weer binnen... En heb dan helemaal niets aan oscam veranderd...

 

Wat doe ik fout ?.. Waar heb ik de plank mis geslagen ?

 

Deze versie heb ik er op staan uit de feed van jullie:

 

OSCam: 1.20_svn Build: r11678 Compiler: arm-oe-linux-gnueabi en uiteraard de laatste open pli 8.0 van 15-03-2021

 

Hier de config (heb de RSA weggelaten maar staat er wel in):

 

oscam.server:

[reader]
label                         = lower_ziggo
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0604
boxkey                        = 1122334455667788
rsakey                        = XXXXXXXXXXXXX
ecmwhitelist                  = 0604:44,4C
detect                        = cd
mhz                           = 450
cardmhz                       = 2700
group                         = 1
blockemm-unknown              = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-g                    = 1
auprovid                      = 0B6E81

[reader]
label                         = upper_ziggo
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci1
caid                          = 0604
boxkey                        = 1122334455667788
rsakey                        = XXXXXXXXXX
ecmwhitelist                  = 0604:44,4C
detect                        = cd
mhz                           = 450
cardmhz                       = 2700
group                         = 1
blockemm-unknown              = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-g                    = 1
auprovid                      = 047249

En de oscam.conf:

[dvbapi]
enabled                       = 1
au                            = 1
pmt_mode                      = 6
user                          = dvbapiau
boxtype                       = dreambox

 

En oscam.user

 

[account]
user                          = dvbapiau
au                            = 1
group                         = 1

 

 


Vu Ultimo 4K enigma herstart

16 June 2020 - 03:05

Heb al een hele tijd een heel raar probleem.

 

Heb ook al uiteraard al meerdere verse flashes gedaan (geen backup teruggezet).

 

Als ik de kanalenlijst pak dan kan het wel eens zijn dan de box een enigma herstart maakt...

 

Grootste probleem is dat ik het niet kan reproduceren... Het gebeurt dus echt willekeurig..

 

Ik heb het gevoel dat het de epg.dat op de harddisk is want als ik die van de harddisk wis heb ik er vaak een tijd geen last meer van....

 

En die file (epg.dat) wordt daarna ook niet meer aangemaakt tot dat ik zelf doe herstarten en dan heb ik er ook  last van....

 

Heb ook een paar crashlogs ....