Jump to content


Rick Hunter

Member Since 12 Apr 2005
Offline Last Active Yesterday, 23:34
*****

Topics I've Started

HansSat lid in de Orde van Nassau

26 April 2021 - 12:47

Van de satellietclub de Transponder ontvingen we het volgende bericht:

 

Met vreugde delen we u mee dat vandaag Hans (HansSat) geridderd is als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wij feliciteren Hans van harte met zijn lintje.

Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor de satellietclub De Transponder is zijn inzet voor satellietontvangst het belangrijkst geweest. Bij OpenPLi waarderen wij Hans met zijn zenderlijsten.

 

Rond 1991 heeft Hans een satellietontvanger aangeschaft en is hij in de loop van de tijd intensiever bij deze manier van radio en tv-ontvangst betrokken geraakt. Toentertijd is hij al vrij snel begonnen met het verzorgen van het papieren blad FDSE (First Dutch Satelliteclub Europe). Hij verzamelde hiervoor informatie op het gebied van satellietontvangst en gerelateerde wetenswaardigheden, die hij verwerkte tot bruikbaar en uitermate makkelijk toegankelijke en leesbare verhalen. In 2008 is Hans lid geworden van de satellietclub de Transponder. Vanaf dat moment heeft hij het blad FDSE voorgezet als een maandelijkse, elektronische nieuwsbrief onder de naam: De Up/Downlink. Deze uitgave was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de leden van de Transponder, maar is vrij snel daarna ook algemeen publiekelijk beschikbaar gemaakt, onder andere via de eigen website www.detransponder.nl en diverse internet forums. Hans probeert altijd de vragen van lezers te beantwoorden. Ondanks dat de vragen zeer uiteenlopend en divers van aard zijn, voelt hij zich dan toch geroepen het zelf uit te zoeken of, als hem dat uiteindelijk niet lukt, andere kanalen daarvoor in te schakelen met het ultieme doel de lezer tevreden te stellen. Deze nieuwsbrief heeft minstens 30 pagina’s en een kleine duizend lezers via de eigen website en daarnaast een niet te achterhalen aantal geïnteresseerden via de internet forums.

 

Bij de Transponder, is hij een actief medewerker. Zo was hij jaren lid van de kascommissie en bezoekt hij zeer regelmatig de clubdagen, alwaar zijn kennis en kunde altijd erg op prijs gesteld. Op de Open Dagen en tijdens thema sessies geeft Hans indrukwekkende, heldere en gewaardeerde uitleg over een facet van satellietontvangst. Deze presentaties zijn op video opgenomen en worden via het internet nog steeds door andere belangstellende regelmatig terug gekeken.

 

Daarnaast verzorgt hij al jaren maandelijks de zogenaamde Kanalenlijst Hans, in 7 varianten, die in satellietontvangers gebruikt worden. De lijst omvat 38 satellieten, met zo’n 13.000 TV en 2.700 radiozenders, alsmede de ruim 20.000 unieke IPTV-streams, voor de radio en tv-zenders over de gehele wereld. Ook deze zenderlijst is gratis te download via onze website. Sinds enige jaren is deze zenderlijst automatisch beschikbaar voor de vele gebruikers van het populaire mediacenter programma KODI. Met deze lijst heeft hij zulke bekendheid gekregen, dat bij een simpele internet zoekopdracht op: kanalenlijst, deze lijst altijd bovenaan komt. Elke maand wordt er een nieuw lijst gepubliceerd en wordt door 5 tot 7 duizend mensen gebruikt, voornamelijk in Nederland en België, maar gezien de reacties ook ver daarbuiten. Deze lijst wordt zelfs door andere softwaremakers opgenomen in hun Images bij de download opties

 

Bij sommige van bovengenoemde activiteiten, zoals het samenstellen van de nieuwsbrief en het bijhouden van de zenderlijsten, wordt Hans weliswaar getipt door anderen, maar de verwerking van een artikel en/of zenders doet hij nagenoeg helemaal alleen en geheel vrijwillig. Hij is echt de drijvende kracht hierachter.

 

 

Mocht je Hans willen feliciteren, dan kan je dat onder andere via De Trapsonder website doen op: https://www.detransp...ntje-voor-hans/ of hier natuurlijk.

De redactie van de U/D

Emiel, Gerard, Peter en Rob.

 

Secretaris van de Transponder.nl