Jump to content


vakemoeke

Member Since 26 Oct 2010
Offline Last Active 13 Aug 2020 10:45
-----

Posts I've Made

In Topic: OpenPLi 7.2-release beschikbaar

4 April 2020 - 20:13

Sorry, nu kan ik even niet goed volgen, na het updaten (flashen) via het menu van mijn Vu+ Zero had ik inderdaad het probleem van die readers, dat is opgelost. Maar bij mijn vraag over het flashen van onze overige 3 boxen om dat probleem te
vermijden antwoorde jij dat ik een backup moest maken via een usb stick:

 

"USB stick er in steken, autobackup maken, 7.2-release op de box flashen, bij het opstarten aangeven dat je de backup terug wilt zetten (en dat gebeurt ook als je niet reageert).

 

En dat werkt de box na het flashen exact hetzelfde als ervoor. Dus als het nu allemaal werkt, dan werkt het straks ook."

 

ik heb dat dan ook gedaan en toch kwam het niet helemaal goed, het zou volgens jou aan die readers liggen maar nu blijkt dat die (oude backup van die 7.1) toch niet helemaal juist is om geen problemen te hebben na het flashen van 7.1 naar 7.2

wegens onder andere vooraf aangemaakte nieuwe readers in de image 7.2 want Ik vond geen readers van Canal Digital of van TVV.

Ik had beter ineens de nieuwe image 7.2 via een usb stick geflashed zonder gebruik te maken van de vorige backups en alles terug opnieuw ingesteld.

 

Maar dit alles gezegd zijnde, we hebben weer wat bijgeleerd en alles draait nu zoals het hoort te zijn. In ieder geval maak ik nu regelmatig backups van de huidige toestand in de hoop dat we die in de toekomst zonder problemen kunnen gebruiken.

 

Vriendelijke groeten en bedankt voor je uitleg.


In Topic: OpenPLi 7.2-release beschikbaar

4 April 2020 - 10:38

Vooraf werkte alles perfect in de image 7.1, ik doe niet elke dag of elke week updates maar toch op regelmatige basis.

 

ik merkte dat er bij image 7.1 ook rond de 160 updates beschikbaar waren en er gesuggereerd werd om te flashen naar image 7.2.

 

In de Vu+ Zero box heb in de Canal Digital readers uitgezet en de TVV readers aangezet, daar was het probleem mee opgelost, die Zero gebruik ik in de camper

en staat volledig onafhankelijk van de andere 3 boxen.

 

In de andere 3 boxen zag ik geen Canal Digital readers staan, alleen upper en lower readers. Op 2 van de 3 boxen had ik TVV beeld na de flash.

 

Raar maar waar zoals ik in mijn vorige post melde zijn alle problemen opgelost door de 1st server box opnieuw te flashen en de instellingen terug te zetten die

voordien werkten in de vorige image 7.1, ik had direct beeld op alle 3 de boxen zonder ergens nog iets aan te passen, dat is voor mij het raadsel.

 

Ik probeer een van de volgende dagen op 1 box wel eens de updates te doen al was het maar om het resultaat te weten en of dat alles blijft draaien.


In Topic: OpenPLi 7.2-release beschikbaar

4 April 2020 - 08:56

Hallo WanWizard, een tijd geleden heb ik gemeld dat ik onze 3 Vu+ boxen ging flashen naar OpenPli 7.2, dat heb ik ondertussen gedaan met toch wel wat problemen, nu draait alles zoals het hoort.

 

Ik heb de volgende werkwijze gevolgd: voor iedere box appart backup gemaakt op zowel usb stick als op de hdd, image 7.2 geflashed op de 1st (server) box zonder problemen, instellingen terug geplaatst van backup,

hier ook geen problemen, alles draait goed, dan 2de box op dezelfde manier en hier begon het probleem, geen beeld op de TVV zenders, FTA zenders geen probleem,

netwerk ok, samba instellingen ok, oscam in eerste opzicht ok maar nog steeds geen TTV beeld, in webif aanpassingen gedaan, niets hielp.

 

Dan de 3de box maar aangepakt en wonderwel draaide hier alles goed tot de eerste box om de haverklap begon vast te lopen, op de 1ste box oscam terug opgestart en ik had weer beeld voor en onbepaalde tijd tot de volgende vastloper.

Wat ik ook aanpaste op gelijk welke box, op de 2de box geen leven in de TVV beelden. Uiteindelijk na heel wat gesukkel en een beetje ten einde raad op de 1st box terug een flash gedaan

en je raad het nooit, zonder nog ergens op geen enkele box, iets te veranderen of aan te passen draait op alle 3 de boxen alles prima, ra ra ra.

 

Niet tegenstaande dat de info in de boxen aangeeft dat er image 7.2 opstaat zie ik dat er bij software update aangegeven word dat er 167 updates beschikbaar zijn en er de melding bijstaat om opnieuw te flashen???

Ik laat alles maar zoals het nu is, geen updates, niet opnieuw flashen, alles draait goed, hopen maar dat het zo blijft. Bij de vorige OpenPli images hebben we nog nooit zoveel problemen gehad als bij de 7.2. van 30-03-2020.


In Topic: OpenPLi 7.2-release beschikbaar

25 March 2020 - 20:50

WanWizard, nogmaals bedankt voor de uitleg.

 

Heel binnenkort ga ik de andere receivers ook aanpakken en de nieuwe image erop flashen, rekening houdend met het vrouwke hier ten huizen zodat zij kan blijven kijken in de mate van het mogelijke.

Nu gaat het wel lukken, mijn geest is weer een beetje helderder geworden, zoals jij zegt: al doende leert men en men is nooit te oud om (bij) te leren.


In Topic: OpenPLi 7.2-release beschikbaar

25 March 2020 - 19:46

WanWizard, bedankt voor de inspirerende informatie. Ik ben eigenlijk dom geweest om niet daaraan te denken wat jij voorstelt.

 

Ik heb ondertussen de Vu+Zero opnieuw geflashd met een nieuwe OpenPli 7.2 relaise en via de web interface de nodige readers ingeschakeld
wat vrijwel onmiddellijk het beeld van TVV terug bracht.

 

Nu is alles terug in orde en draait alles zoals het zou moeten zijn.

 

Nogmaals dank voor de nuttige informatie.

 

Nog een vraagje in dit verband: we hebben nog een 3 tal decoders die ik graag zou willen voorzien van de nieuwste OpenPli image.

Het gaat hier over een Vu+Solo2 die als server dienst doet en twee Vu+Duo receivers die als 2de en 3de box ingesteld staan.

Kan ik de softcam instellingen die we nu ingesteld hebben gebruiken bij de overgang van de 7.1 image naar de 7.2 image?

 

Vriendelijke groeten, vakemoeke.