Jump to content


fred

Member Since 27 Nov 2010
Offline Last Active 02 Dec 2023 16:25
-----

Posts I've Made

In Topic: tunerconfiguratie

2 December 2023 - 16:24

Duidelijk, dank je.


In Topic: tunerconfiguratie

28 November 2023 - 09:32

Hartelijk dank, ik heb nu genoeg gegevens om mee aan de slag te kunnen.

Als ik terugdenk aan het begin met een analoog boxje, 1  schotel met 1 LNB gericht op de Astra met een paar zenders ...........


In Topic: tunerconfiguratie

25 November 2023 - 10:00

Als ik het goed begrijp dan kan ik via configuratiemodus geavanceerd iedere satelliet/lnb apart installeren om meer dan 4 satellieten te kunnen zien.

Ik heb dit onder instellingen wel gezien, maar niet begrepen/nergens kunnen vinden dat dit de manier is om meer dan 4 lnb s op een tuner te configureren.

Als dat allemaal goed is ingesteld kan ik dan net als nu bij 4 satellieten gewoon doorzappen en hoef ik niet steeds weer wat aan te passen in de configuratie van de tuner ?

 

Diseqc in het menu aanpassen en een andere switch met meer poorten aan de mast schroeven en opschrijven hoe de lnb s geswitched worden.

In het menu de lnb aan een bepaalde satelliet toewijzen en de verdere gegevens invullen.

Dan nog de vraag of een  snelle diseqc moet worden ingeschakeld, waarvan is dat afhankelijk, en de herhaalsequence, afhankelijk waarvan wel of niet?

Forceer oude signaal statistieken kan denk ik uitgeschakeld blijven.

 

Met deze gegevens erbij zou het moeten gaan lukken, jullie hebben mij een heel eind op weg geholpen waarvoor mijn hartelijke dank !.


In Topic: tunerconfiguratie

24 November 2023 - 17:10

Je, precies die, er zitten nu 4 lnb s op voor 28.2, 234.5, 19.2 en 13.0 die makkelijk te installeren waren omdat dat bij de tunerconfiguratie alleen maar ingevuld hoefde te worden.

Ik wil er nog 2 lnb s bijzetten, het hoe en waar monteren op de rails is met de app. geen probleem, wel hoe ik die 2 extra in de tunerconfiguratie van mijn Zgemma moet verwerken zodat ik ze net zo makkelijk kan aanspreken als de andere 4.

Sorry dat mijn vraag niet helemaal duidelijk was.

In feite komt het erop neer hoe je een vaste schotel met veel lnb s  op die ene tuneringang werkend kunt aansluiten, 4 is makkelijk maar wat doe je met de rest.