Jump to content


kimalb

Member Since 20 Feb 2018
Offline Last Active 18 Jul 2023 10:04
-----

Posts I've Made

In Topic: na installatie openpli 7...

16 August 2019 - 20:48

Het blijft soms erg lastig om even uit de losse pols aan te geven wát er mis gaat. Het is duidelijk dat het niet oscam gerelateerd is.
Mijn voorlopige advies is om die box vers te flashen en dan eerst maar eens beeld regelen op FTA zenders. En dan checken of jij via Oscam (extern lijntje?) beeld krijgt. Feitelijk hoef je enkel je werkende oscam.server te kopiëren naar de bekende map.
Kortom, even flashen zonder restore van de backup. Zie de WIKI. https://wiki.openpli.org/Installation

Ik heb via de usb stick Pli 7.0 ingeladen. De zenderlijst heb ik op de laptop staan en weer ingeladen.Fta zenders werken nu weer! Oscam er weer opgezet en ook de canal digitaal zenders weer terug met beeld.

Je wordt vriendelijk bedankt ! Het is voor gebruik in de camper, daar de ontvanger Sab sky 4800 is opgeblazen hebben we nu de Zgemma aangeschaft. De menustructuur van Pli went zo. Van de oscam.server zal ik onthouden. Ik had alleen gekeken bij config!


In Topic: na installatie openpli 7...

16 August 2019 - 19:06

En als Oscam wel geinstalleerd is dan zou het ook bijdragen tot een snellere oplossing als je het merk en type box vermeld. ;)

Daar je vorig jaar mij hebt geholpen met de Zero 4k (besturing VTI) en ik nu de Zgemma H9.2H ontvanger voor mijn vrouw heb aangeschaft met besturing Pli 7.0 wat goed werkte ! Deze geupgrade naar Pli 7.1.

Het signaal is prima, teletekst en epg goed in beeld, maar geen tv of radio in beeld. Ook niet bij fta zenders zoals RTL luxemburg 23,5 O.De Oscam aleens verwijderd en opnieuw geinstalleerd maar geen resultaat. Ook gekeken in het linux programma (oscam config) om tevergelijken met de Zero4k maar is wel verschillend!

Heb jij hiervoor een verklaring en eventueel een oplossing?