Jump to content


Kluns

Member Since 20 Feb 2011
Offline Last Active 01 May 2016 09:19
-----

Topics I've Started

"stop mode" werkt niet

1 March 2015 - 11:33

Omdat ik bij de update vorige week een groot aantal meldingen m.b.t. lib2.0 voorbij zag komen dacht ik "even" opnieuw te flashen maar ik kan niet meer in "stop mode" komen, de box (dm800se) boot gewoon door.

Suggesties hoe dit op te lossen zijn welkom.


lopende aktie onderbreken

28 February 2015 - 12:30

Is het mogelijk om een lopende aktie van de box te onderbreken als de "bezig" wieltjes in de linkerbovenhoek te zien zijn?

 

Als je bijv. een bestaand maar niet actief ip-adres selecteert dan blijft de box proberen om verbinding te maken, de wieltjes verschijnen, en komt hier niet meer zelf uit.  Is dit te onderbreken met de afstandsbediening?

 


free commando foetsie!

12 July 2014 - 11:51

Ik merk zojuist dat het free commando niet meer werkt, ook niet na de laatste upgrade.

    root@dm800se:~# free
    free: applet not found
    root@dm800se:~#

 

De link /usr/bin/free is nog steeds /bin/busybox.nosuid maar free wordt niet meer in busybox meegenomen, zie /bin/busybox.nosuid --list

Misschien geldt dat ook nog voor andere commandos ....

 

Is dat een ommissie of een "feature"?


Openpli 4.0 build problemen

8 July 2014 - 10:00

Omdat mijn openpli 4.0 build vreemde fouten opleverde ben ik maar met een schone build opnieuw begonnen, dus alles opnieuw downloaden.

Daarbij bleek dan een aantal files niet meer op internet beschikbaar/bereikbaar zijn!

Het downloaden van http://download.berl...i-0.5.0.tar.bz2 resulteerde uiteindelijk in het downloaden van een html pagina, dus dan kloppen de checksums niet.  Deze file heb ik nu maar even uit de sources van mijn vorige build gekopieerd.  Daarmee loopt de normale build goed.

 

Bij het builden van de feed blijkt http://downloads.sou...od-3.3.3.tar.gz niet meer beschikbaar op dat adres.  Die heb ik handmatig gedownload van http://cznic.dl.sour...d-3.3.3.tar.gz, dat gaat nu ook goed.

 

Moet voor beide problemen hierboven iets in de build aangepast worden?

 

Nog steeds krijg ik bij het bouwen van de feed fouten:

WARNING: Failed to fetch URL git://git.videolan.org/x264.git, attempting MIRRORS if available
ERROR: Fetcher failure: Unable to find revision 585324fee380109acd9986388f857f413a60b896 in branch master even from upstream
ERROR: Function failed: Fetcher failure for URL: 'git://git.videolan.org/x264.git'. Unable to fetch URL from any source.
ERROR: Logfile of failure stored in: /projects/pvr/openpli-4.0/openpli-openpli-oe-core/build/tmp/work/mips32el-oe-linux/x264/r2265+gitAUTOINC+585324fee3-r0/temp/log.do_fetch.7466
ERROR: Task 5806 (/projects/pvr/openpli-4.0/openpli-openpli-oe-core/openembedded-core/meta/recipes-multimedia/x264/x264_git.bb, do_fetch) failed with exit code '1'

 

Suggesties iemand?
 


.meta voor andere files

30 May 2014 - 09:33

Veel van mijn opnamen hercodeer ik en maak er een .mkv file van (compacter dan .ts) en de .ts.meta file kopieer ik naar .mkv.meta en pas de eerste regel en de filelengte aan zodat ik voor iedere opname een beschrijving heb.

Als ik een opname uit de lijst selecteer wordt voor een .ts file een beschrijving van de opname weergegeven (de tekst uit de .ts.meta file) voor een .mkv file echter niet.  Blijkbaar zoekt de software naar een .ts.meta file en niet naar een .meta file passend bij de file naam van de opname.

Ik heb in de sourcecode van /usr/lib/enigma2/python/ gekeken of ik daar iets kon vinden/aanpassen om bovenstaande mogelijk te maken maar de referenties naar .meta file betreffen alleen kopieren, verplaatsen en verwijderen (voornamelijk in /usr/lib/enigma2/python/Screens/MovieSelection.py).  Ik heb via "grep -r meta ." naar aanwijzingen gezocht.

 

Kan iemand van de ontwikkelaars mij een paar hints geven waar te zoeken?  Moet ik misschien in de enigma2 C++ source code zijn of kan ik me bepereken tot python code?

Hoe kan ik de hele, of een bepaald deel van de, OpenPLi source uitgepakt op mijn linuxdoos zetten zodat ik wat met de source kan experimenteren zonder alles via bitbake te moeten doen?

 

Bij voorbaat dank voor jullie suggesties.