Jump to content


ErwinH

Member Since 16 Sep 2018
Offline Last Active 30 Sep 2018 17:42
-----

Topics I've Started

Vu+ UNO 4k SE DVB-S2 FBC opnemen en kijken tegelijkertijd

16 September 2018 - 18:06

Goede dag iedereen.

 

Ik wil eerst even vermelden dat ik redelijk een leek ben als het gaat om satelliet ontvangers en vele software gerelateerde onderwerpen. Ik kan wel goed met google omgaan, heb ik het geduld om vele fora af te struinen en heb ik wel wat basis kennis van elektronica in het algemeen. Echter na 3 dagen stuntelen met mijn nieuwe VU+ ontvanger voel ik mij toch gedwongen een account aan te maken en hulp te zoeken met deze allerlaatste stap.

 

Het verhaal is als volgt:

Mijn Canal Digitaal HD kastje begon kuren te krijgen dus dat was voor mij een mooi excuus om die 'goedkope troep' in te wisselen voor iets degelijks.

 

Na een paar weken vergelijken ben ik dus op de VU+ UNO 4K SE terecht gekomen. Ik heb hierop de nieuwste OpenPLi gezet (6.2) en de ontvanger geheel geïnstalleerd zoals overal aangegeven wordt:

 

Tuner A & B:
- DiSECqC A/B
- 19,2E Astra 1
- 23,5E Astra 3

(Tuner B ook geprobeerd 'zelfde als A').

 

Daarnaast heb ik de standaard schotel LNB van CD en heb 2 coax kabels met goed signaal van beide satellieten aangesloten aan de VU. De smartcard van CD zit in de officiële CI+ van M7 en alles werkt naar behoren. Echter nu stuit ik dus op het volgende: als ik opneem dan kan ik alleen de vrije zenders zien (bv. de cd/info kanaal op 14 van CD) maar de rest is zwart. Dat duidt dus naar mijn mening op de softcam waar ik zo veel over lees.
Ik heb op de VU de versies CCCam, Oscam en Oscam_emu geinstalleerd maar daar heb ik helaas nog geen oplossing in gevonden.

Is er iets wat ik gemist heb? Ik kan de instellingen van de softcam Oscam en Oscam_emu niet inzien en ben te onbekend om te zitten experimenten in die van de CCCam.

 

Alvast hartelijk bedankt!

 

Erwin