Jump to content


Fretsat

Member Since 14 Apr 2011
Offline Last Active 10 Sep 2013 12:19
-----

Posts I've Made

In Topic: ontvang geen emm's

19 August 2013 - 13:41

Het probleem werd veroorzaakt doordat de opgegeven user bij de setting "user = " in oscam.conf en oscam.user niet gelijk waren. Na deze gelijk te hebben gemaakt worden de emm's weer verwerkt.


In Topic: ontvang geen emm's

5 August 2013 - 14:50

Dag Willy,

 

Nee daar staat au = 1, dus de EMM's worden naar alle readers gestuurd. Als ik daar de exacte reader vermeld maakt dat geen verschil.

 

Het heeft eigenlijk altijd goed gewerkt. Ik merkte het voor het eerst dat er iets niet in orde was toen ik half juni HBO aan het abonnement toevoegde en deze maar niet geactiveerd werd. Ik heb toen uiteindelijk even een oude Topfield van zolder gehaald en daar de kaart in bijgewerkt en er verder niet naar gekeken. En nu viel me ineens op dat de entitlements niet meer bijgewerkt worden. Dus dat moest wel even uitgezocht worden.

 

Ik weet niet meer of dit nou gekomen is nadat ik de vorige experimental versie van OSCam vervangen heb door de versie die tegenwoordig in de feed zit; ik hou daar geen logboek van bij. Op zich kan ik met CCCam nu ook wel vooruit want mijn TNTSAT kaart waarvoor is OSCam gebruikte is net een paar dagen verlopen en ik heb geen plannen om een nieuwe te bestellen. Wel zou ik graag weten waarom de EMM's niet meer verwerkt worden.


In Topic: ontvang geen emm's

5 August 2013 - 10:46

"has blocker(s): Group enabled" ?

Ja die was me ook opgevallen. Waarschijnlijk toch een oude CCCam.cfg die nog op de box stond, heb CCCam jaren niet gebruikt en de huidige versie onlangs vanuit de feed ge├»nstalleerd. Hoe dan ook, alle emm's waren disabled in de CCCam config, dus nadat dit aangepast te hebben worden de emm's weer verwerkt. Lost mijn probleem met OSCam echter niet op, daar wordt namelijk in de [reader] sectie helemaal niets geblockt.


In Topic: ontvang geen emm's

5 August 2013 - 09:44

Met OSCam staan alle emm tellers van de reader op 0, ook de geblockte emm's zijn 0. In CCCam heb ik geen aanvullende instellingen gedaan of het moet iets ouds zijn dat met de autobackup terugkomt. CCCam geeft het volgende:

 

card reader /dev/sci0
handled 900(900) ecms and 0(0) emms
has sid limit assigned: max 4 sids every 11 seconds
1b7b(8s)
has blocker(s): Group enabled

 

De kaart opnieuw plaatsen levert geen emm's op.

 

 

 

 


In Topic: Kanaal wijzigen via HDMI-CEC met afstandsbediening van de TV

10 June 2013 - 18:03

- With your TV remote you can controll your STB ( YES )

En heeft jouw tv remote de mogelijkheid om je STB te bedienen ?

Ja, dat is de bedoeling.

 

Ik kan bijvoorbeeld wel het PLi menu via de AB van de TV oproepen en dat gaat niet via IR maar via HDMI-CEC:

 

 

eHdmiCEC: received message 1A 01 
eHdmiCEC: received message 44 09 
action ->  InfobarMenuActions mainMenu
loading mainmenu XML...
 

Maar zoals ik al aangaf zie ik geen HDMI-CEC activiteit als de P+ of P- knop van de TV AB gebruikt wordt. Volumeregeling zou ook mogelijk moeten zijn, gezien diverse posts daarover. Maar alleen het wisselen van de kanalen zou al handig zijn omdat andere functies van de TV, bijvoorbeeld de Smart Hub, daar op rekenen.