Jump to content


Zwelgje

Member Since 15 Apr 2011
Offline Last Active Yesterday, 22:02
-----

Topics I've Started

Box niet in deep standby na einde opname

21 September 2019 - 19:09

Ik schakel mijn VU+ Uno 's nachts altijd helemaal uit, dat wil zeggen in deep standby ("volledig uitschakelen").

Nu was het zo dat als mijn vorige box, een ET9500, wilde uitschakelen en er nog een opname liep, pas daarna automatisch in deep standby ging.

 

Met het aanschaffen van een nieuwe box, een VU+ Uno 4K SE, lijkt dit niet meer te werken. Ik kan de box handmatig helemaal uitschakelen, maar als er een opname loopt dan staat ie de volgende dag gewoon nog in standby. Op zich geen ramp, ware het niet dat ik een spanningslof schakel aan de hand van de stroom die de box trekt. In gewoon standby loopt er zoveel stroom dat de contactslof niet uitschakeld en daarmee mijn TV en audio installatie ook niet uitschakeld. Vandaar dat ik de box graag in deep standby zet.

 

Met het aanschaffen van de nieuwe box heb ik meteen PLi-versie7.1 geflashed. Op de ET9000 heeft versie 7 nooit gedraaid. alleen tot versie 6.x. Kan het daaraan liggen? Ik heb me rot gezocht in de menu's, maar ik zie niks verkeerds.


Info-knop afstandsbediening VU+Uno4k-SE

6 August 2019 - 22:44

Op de vorige ontvanger, een ET9x00 had de AB de “i” toets.
Op de AB van de nieuwe ontvanger VU+Uno4k-SE, die overigens uitstekend bevalt, kan ik hem niet vinden... Kijk er nou gewoon overheen of ontbreekt ie daadwerkelijk?

Ik dacht een functietoets toe te wijzen als “info” toets, maar ik zie die er niet tussen staan.

Overzetten opnames naar nieuwe PVR

30 July 2019 - 22:36

Morgen verwacht ik mijn nieuwe PVR: een VU+ Uno 4K-UHD SE, ter vervanging van mijn bijna 10 jaar oude ET9x00. Ik ben heel benieuwd naar de verschillen en z’n prestaties...

Op de HDD van de ET9x00 staan nog een boel opnames die ik wil overzetten naar de HDD van de VU+. Hoe kan ik dit het snelste bewerkstelligen? Beide machines in hetzelfde netwerk hangen en dan met de CLI een cp- commando geven? Of beide schijven aan een Linux machine hangen en dan kopiëren? Of is er een slimmere methode? De schijf van de ET is een 3,5”. In de VU+ past alleen een 2,5”. Dus de schijf swappen gaat niet lukken.