Jump to content


Sat000usr

Member Since 17 Jun 2011
Offline Last Active 26 Apr 2023 09:22
-----

Posts I've Made

In Topic: Sinds april enkele HD zenders 23,5E geven afstemmen mislukt

31 August 2022 - 20:56

Zeg, zijn jullie nou het topic aan het kapen met een ander onderwerp?
Hou daar eens gauw mee op en begin gewoon een nieuw topic.
Moderator, svp de vorige twee reacties verwijderen!

In Topic: Sinds april enkele HD zenders 23,5E geven afstemmen mislukt

31 August 2022 - 19:09

Hi,

“Afstemmen mislukt” heb ik ook een hele tijd gehad, sinds openpli 8.1 of 8.2 weet ik niet meer precies, want ik heb een workaround die blijkt te werken, die ik na iedere update uitvoer.
Ik scan de zenders opnieuw in, gebruik ‘handmatig zoeken’, zoekmodus ‘gebruikergedefinieerde transponder’ en zet voor het zoeken de FEC op Auto.
Zo scan ik alle transponders/zenders in mijn bouquet opnieuw in.
Geen idee wat FEC doet, boeit me niet zo, ik ben maar een gebruiker, dit werkt voor mij om de afstemmingsfouten op te lossen.
Ik heb een Vu+ uno 4kse.

Wat ik me nog herinner van toen dit probleem begon een paar maanden geleden is, dat ik destijds wat geprobeerd heb met een andere zenderlijst (settings plugin), ik gebruikte altijd een van de hans-zenderlijsten, maar toen problemen begonnen heb ik ook een morph883-zenderlijst geprobeerd. Wat me meteen opviel was dat sommige zenders in mijn bouquet niet meer herkend werden (n/a of zo). Ik heb toen die zenders met de functie ‘handmatig zoeken’ opnieuw ingelezen, waarbij ik zoveel mogelijk op auto heb gezet. En weg waren de afstem-problemen. Ik heb de hans-zenderlijst weer geinstalleerd en ook ‘handmatig zoeken’ gedaan met FEC op Auto en had geen afstemproblemen meer. En dat doe ik nu dus na iedere update even.

Geen idee hoor of mijn schotel verkeerd zou staan, of mijn lnb’s kapot zijn of de tuner op aan het raken is, lijkt me niet. Ik gebruik al heel, heel lang Openpli, bevalt super, had altijd goed beeld, nooit problemen met afstemmen, maar na elke update komen die problemen nu steeds terug. En dus neem ik dan even de tijd, lees de zenders opnieuw handmatig in met FEC Auto en de problemen met afstemmen zijn weer verdwenen. Tot de volgende update. En dan voer ik deze workaround weer uit. Geen idee wat ik doe, maar het werkt voor mij.
Hopelijk kan iemand hier iets mee.
Groetjes!