Jump to content


HPPli

Member Since 18 Jun 2011
Offline Last Active Today, 02:59
-----

Posts I've Made

In Topic: Ultimo4K herstarten duurt 3 minuten.

15 May 2021 - 12:51

Vervangen voor een minder model    ...…….. Nee, dan doe ik wel zonder! Ligt ook aan mijn aard.. Stel de box wordt gemaakt, zit ik ieder moment met 'zal hij het nog wel doen?' Tegen die onzekerheid kan ik niet, maar dat is puur persoonlijk natuurlijk...

 

Gewoon even de boel relativeren B) Er zijn toch eenvoudige keuzes te maken zodat je onzekerheden wegvallen, zoals:

 

Met een vervanger die je goed kunt verkopen koop je een topmodel van een ander merk. Hoef je niet meer bang te zijn voor; "Zal hij het wel blijven doen"

 

Ofwel, een gerepareerde Ultimo4K kun je uitstekend verkopen en met dat geld koop je een topmodel van een ander merk. Hoef je ook niet meer bang te zijn voor; "Zal hij het wel blijven doen"


In Topic: Ultimo4K herstarten duurt 3 minuten.

15 May 2021 - 12:13

 

Ja maar nu heb je niets meer, ik zou dan voor die SE gaan, en die gauw verkopen, een kapotte Ultimo4k wil toch niemand kopen dan hooguit voor de onderdelen ;)

 

 

@mimisiku, wel een erg vreemde reactie van je ofwel wat koop ik ervoor?

 

Verder concludeer je; Buiten de Duitse importeur heeft niemand onderdelen en mijn leverancier hint voorzichtig op vervanging voor een Duo4Kse en die wil ik niet want die mist een extra tunerslot. Daarbij opgeteld dat in 2022 de losse kaarten bij M7 in de ban gaan. Dan is de ontvanger niet meer nodig. Dan maar afschrijven. Jammer, maar het is niet anders.

 

Jouw afschrijven klinkt wel vreemd, zeker als je bedenkt dat je minstens een Vu+Duo4K SE als vervanger kunt terugkrijgen. Afijn, het is jouw "feestje" om e.e.a. in te vullen na deze pech, maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden en jij neemt wel een hele rare of afwijkende weg (vooral de kostbaarste met je keuze voor een totale afschrijving) terwijl er betere en alternatieve routes zijn.         


In Topic: GIGABLUE 4k

9 May 2021 - 16:39

Hier een GigaBlue UE 4K welke met OpenPli 8 of Develop keurig alle Ziggo of Satelliet kanalen ontvangt, of als fallback-client streams kan weergeven maar ook vele IPTV streams uit de Hans-Kanalenlijst weergeeft. Ofwel, daar heb ik geen andere Images voor nodig :P  

 

Misschien kun je iets meer vertellen over je instellingen/settings ?


In Topic: is de VU+ ultimo 4K niet meer leverbaar?

5 May 2021 - 16:02

@HPPLi

Dimitrij is één van onze externe ontwikkelaars (uit Letland) en hij heeft ongetwijfeld zijn redenen om deze expliciete informatie op te vragen. Hij neemt zelfs de moeite om in NL topics te antwoorden. Dit heeft niets met nieuwsgierigheid van doen maar naar het zoeken naar technische details om een stuk ontwikkeling aan te kunnen passen. En blijkbaar was hij vergeten dat jij hem de info inzake de FBC kabeltuner al verstrekt had. Overigens was ik degene die niet op de hoogte was van het feit dat GB ook een versie met FBC kabel had. 

 

E.e.a. was mij genoegzaam bekend, maar was wel benieuwd waarom hij (#Dimitrij) een aantal malen naar deze output vroeg. Misschien had of heeft hij positief ontwikkel nieuws over het feit dat in Develop de Sat-signaalsterkte wegblijft in de zender-info balk terwijl in de OpenPli Skin van maker Loui (Pd1loi-HD-Night) deze nog steeds keurig wordt vermeld.

 

Los van deze vraag was @Dimitri nu plots ook niet (meer) op de hoogte van het feit dat GB ook FBC-tuners kent. Zijn reactie eerder op jouw vraag:"Hebben die ook een FBC kabeltuner dan? " was dan ook "Niet" (post #14). E.e.a. allemaal verwarrend en onduidelijk. Overigens kent GB ook uitvoeringen met FBC Sat-tuners ;)


In Topic: is de VU+ ultimo 4K niet meer leverbaar?

5 May 2021 - 13:37


Gewoon door het te voelen... De hele boel wiebelt en buigt... En dat doet de VU+ niet.. En wat je vergelijking met carbon/fiber bij een STB moet is mij een raadsel... Alsof er een e-STB bestaat met carbon-fiber omhulsel...

 

 

@Mimisiku  :::> Grapjas, lezen en begrijpen van een vergelijking is niet je sterkste kant. Trouwens, waar hebben we het over. De mechanische kwaliteit van de behuizing zelf mag dan wat dunner ogen maar is nog steeds functioneel. Wel opmerkelijk is dat de kwaliteit en uitvoering van board/componenten stukken hoger is dan t.o.v. alle VU+4K's en dat voor een aanzienlijke mindere prijsstelling terwijl de prestaties en snelheid beter is/zijn. En ook niet een onbelangrijk pluspunt is de mogelijkheid tot het plaatsen van 3 verschillende Firmware/image-sloten, ofwel Multiboot !