Jump to content


Mbi

Member Since 10 Apr 2019
Offline Last Active 20 Apr 2019 14:52
-----

Posts I've Made

In Topic: Codes afstandsbediening Vu+ onder OpenPli wijzigen

12 April 2019 - 15:40

Uiteraard is er niets mis met de bijgeleverde afstandsbediening, behalve dat je die steeds moet richten naar het toestel (infrarood)

Bij mij is de ontvanger gekoppeld aan een Bose Mediacenter en wordt het beeld doorgestuurd naar 3 televisietoestellen die allen op verschillende ruimtes (kamers) opgesteld zijn. uiteraard geven die allen hetzelfde beeld maar dat is de bedoeling. op elke kamer is de geluidsinstallatie gekoppeld aan de bose (multilink) en kan de plaatselijke afstandsbediening commando's doorsturen (via radiofrequentie) over alle verdiepingen en door alle muren heen naar het mediacenter dat op zijn beurt die commando's kan doorsturen via infrarood naar de sattelietontvanger.  Op dat moment wordt dat de 'zender van de commando's' en deze is standaard voorzien van enkele honderden 'codes' voor verschillende merken en types ontvanger voorgeprogrammeerd,  alleen is de Lunix3 te recent en komt deze niet voor in de 'lijst' van compatibele toestellen. Bij Bose heb ik al geïnformeerd maar deze willen geen update leveren wegens toestel te oud (10 jaar)

vandaar dat ik had gehoopt om de Lunix op een andere 'code' te laten werken die ik wel met de Bose kon laten uitsturen.... zoals ik vroeger ook met m'n ouwe Philips ontvanger kon doen. (die zat wel in de standaardlijst van Bose)

 

dus, aangezien ik van op meerdere plaatsen wil bedienen zal dit niet lukken met de standaard AB.   :(


In Topic: Codes afstandsbediening Vu+ onder OpenPli wijzigen

12 April 2019 - 15:18

ok, duidelijk nu  ;)

spijtig dat deze funcite dus niet is voorzien in de lunix3. 

Er zal dus niet veel anders opzitten dan te zappen met GSM dus.

 

Bedankt voor je toelichting en reacties.


In Topic: Codes afstandsbediening Vu+ onder OpenPli wijzigen

12 April 2019 - 14:52

Eigenlijk komt het toch op hetzelfde neer,

De bedoeling is weldegelijk dat de Linux3 ook naar andere afstandsbedieningen kan luisteren, (maar ook nog steeds de origniele).

De Bose AB is RF en stuurt zet dit om in een IR signaal (in afgesloten kast) maar moet natuurlijk wel met de juiste code kunnen versturen. (en die codes zijn beperkt door de leeftijd van het toestel)

 

Jij schrijft dat deze mogelijkheid ondertussen is ingebouwd, hoe of waar kan ik die ergens vinden dan? 


In Topic: Codes afstandsbediening Vu+ onder OpenPli wijzigen

12 April 2019 - 14:34

Hey WanWizard,

dank voor je snelle reactie.

Het is zeker niet de bedoeling om de afstandsbediening opnieuw te programmeren. wel om te laten werken via een andere 4-cijferige code die nog wel bekend is in m'n ouwe Bose.

Bose bied namelijk geen update's meer wegens 'te oud' (na 10 jaar).

 

Bij de instellingen voor 'invoerapparaat' staat alleen Lunix3 4K remotecontrol (native) dus daar zie ik geen mogelijkheid om te wijzigen.

vandaar dat ik hoopte op deze plugin.

 

ik slaag er blijkbaar niet in om een degelijk foutlogbestand terug te vinden dus in bijlage deze keer een screenshot van het GSOD

 

 


In Topic: Codes afstandsbediening Vu+ onder OpenPli wijzigen

12 April 2019 - 13:14

Hallo,

 

Als nieuwe open PLI gebruiker en dus absolute leek in heel de materie heb ik al heel wat info teruggevonden op dit forum, waarvoor dank.

Ik had graag de code van de afstandsbediening gewijzigd (naar een compatible code voor een oude bose media center).

Hiervoor dacht ik gebruik te kunnen maken van de plug-in 'remotecontrolchannel'.

 

als ik deze plug-in echter wil laten lopen dan krijg ik een GSOD en gaat de ontvanger rebooten.

 

in lunix ben ik al helemaal een leek maar als ik het goed heb ben ik er misschien toch in geslaagd een foutenlogbestand terug te vinden welke ik bij deze meestuur.  Hopelijk is dit het goeie bestand en ziet iemand van jullie er graten in.

Voor wat het waard is, ik gebruik een Qviart Lunix3 4K

Alvast bedankt voor een reactie.