Jump to content


Havejan

Member Since 10 Jun 2019
Offline Last Active 25 Jul 2020 14:41
-----

Posts I've Made

In Topic: Opname / Zap problemen

24 June 2019 - 08:36

Als jij alle vier de kabels op jouw box aansluit en de configuratie aanhoudt zoals Wanwizard voorstelde dan loop jij al snel tegen een ander probleem aan dat jouw kaart teveel aanvragen te verwerken krijgt en vervolgens het geheel op zwart zet. Daar zal jouw leverancier mogelijk op gedoeld hebben. Als jij de kaart binnen Oscam vastzet op maximaal 4 unique Sids dan is de kaart beschermd maar opnames zullen nog steeds geregeld op zwart gaan bij teveel gelijktijdige opnames en mogelijk ook nog wat gezap hier en daar.

M.i. heb jij één tuner teveel besteld. In jouw opstelling met één (twin) FBC tuner heb je normaliter voldoende flexibiliteit. En de andere tuner is tóch niet aangesloten.

wij zijn van het weekend nog weer even aan het testen gegaan. de decoder moest opnieuw geflasht worden nadat het laden van een andere skin het ding had doen vastlopen.

 

de bedoeling van de 2e Tuner was dat we zeer af en toe meer dan 2 zenders tegelijk willen opnemen en kijken. ik kan echter niet de hele tijd met kabels dwars door het huis hebben liggen vandaar dat er maar 2 aangesloten zijn.

tevens staat er zo'n kleine box op de slaapkamer (vooralsnog niet eens aangesloten)

 

gisteren getest met 2 kabels als volgt:

 

RTL 4 opnemen gevolgd door NPO1 iets later, zender stond afgestelt op 4. 

Resultaat Beeld bevriest en melding afstemmen mislukt en de opname van 4 staat op 0 minuten

 

Het moet toch mogelijk zijn met 2 kabels om 2 programma's op te nemen en 1 van deze 2 te kijken en tussen deze 2 te zappen ?

 

Overigens De Quad deed het vorige week wel goed en ineens ook niet meer !!!!

 

Begin er langzaam moedeloos van te worden. 


In Topic: Opname / Zap problemen

13 June 2019 - 12:46

 

ik begrijp je vraag even niet, maar ik heb een kop op de schotel waar 4 kabels/signalen afkomen dus ik zou alle 4 dus op de VU+ aan kunnen sluiten

 

Ja, dat kan. Wat voor "kop" is dat? Een gewone quad LNB (voor 1 sat positie), of een duo of triple blok (voor 2 of 3 posities)?

 

gewoon een Quad LNB


In Topic: Opname / Zap problemen

13 June 2019 - 12:03

Ik sluit mij in dezen maar even bij jou aan door ook een ‘domme vraag’ te stellen. ;) Die bestaan dus niet is mij altijd verteld. :)
Wat heeft het voor effect door op alle aansluitingen een coax aan te sluiten die bijvoorbeeld van een Duo lnb Quad af komt?
Bij een normale opstelling, dus non unicable, de Duo 4K immers twee gewone twin tuners en geen vier, is de werking toch identiek aan bijvoorbeeld die van een Uno 4Kse?

ik begrijp je vraag even niet, maar ik heb een kop op de schotel waar 4 kabels/signalen afkomen dus ik zou alle 4 dus op de VU+ aan kunnen sluiten

 

mijn oude decoder (de GB Quad+) heeft maar 2 aansluitingen


In Topic: Opname / Zap problemen

13 June 2019 - 11:14

Nee hoor zo bedoel ik het absoluut niet. Iedereen moet het leren en daar is ons forum ook voor bedoeld. ‘Voor de gebruiker door de gebruikers’ is altijd ons motto geweest. ;)
Als je twee kabels zou kúnnen leggen naar de ontvanger, dan zou het opname / zap issue veel minder vaak voor komen. Er komen hoe dan ook beperkingen als je opneemt op Astra1, ook nog wilt opnemen op Astra3 en óók nog op alle zenders wilt zappen. Dát gaat dan sowieso niet. Als je een unicable opstelling hebt, dan heb je daadwerkelijk 8 (virtuele) tuners tot je beschikking.

zo heb ik het ook niet opgevat hoor  :) maar wilde wel even voor de duidelijkheid nog een keer mijn "kennisniveau" helder maken.

 

maar het opname / Zapprobleem was dus bij ons daadwerkelijk het type smartcard en niet de decoder/software


In Topic: Opname / Zap problemen

13 June 2019 - 09:53

Ik heb weliswaar geen Duo4K maar ik ga er toch vanuit dat de bovenste de ingang is en de onderste, hoewel daar ook ‘lnb in’ bij staat vermeld, een loopthrough is zoals bij een X aantal andere ontvangers.

zou kunnen, daar heb ik veels te weinig verstand van. ben helaas met dit soort dingen maar een simpele "domme" gebruiker :)