Jump to content


Freak

Member Since 12 Aug 2019
Offline Last Active Today, 13:39
-----

Posts I've Made

In Topic: Is het beter om openpli volledig assembly asm te programmeren omdat sneller is?

Today, 11:48

Ik zou zeggen, leef je uit.

hoe bedoel je?


In Topic: oscam

3 March 2024 - 20:02

Nu nog 1 met streamrelay ;)



Wat is eigenlijk streamrelay op oscam ik begrijp niet is dat niet misschien iptv?

In Topic: Waarom zijn er geen 8k box? İk wil Türksat 8k kijken...

22 December 2023 - 03:50

Gewoon een 8K TV kopen.. Al die moeite voor 1 kanaal?


Jah omdat Turkije enige die 8k kanaal doet xd

In Topic: Satelliet tv vs IPTV

24 November 2023 - 06:39

 

Jah via kabel fiber is beste...

 
Ik weet niet precies wat je onder "beste" verstaat, maar als het om de beste beeldkwaliteit gaat kom je toch echt niet bij glasvezel uit. Wij hebben al ruim 10 jaar glasvezel internet (Gigabit), maar voor lineaire televisie hebben we een Ziggo abonnement ernaast. Ik heb anderhalf jaar gelden nog een vergelijkend warenonderzoek gedaan en dan niet op de amateuristische/knullige manier waarop de digibeten bij de Consumentenbond dat doorgaans doen. Ik heb de transport streams van Ziggo/UPC, KPN/XS4ALL, T-Mobile en NLZIET met elkaar middels een AviSynth script vergeleken en Ziggo kwam daarbij als grote winnaar uit de bus; hun streams hebben verreweg de hoogste bitrate en de minste compressie artifacts.
 
Desalniettemin was het beeld van de andere providers (op NLZIET na) niet slecht. Hetgeen NLZIET aanbiedt is zo ondermaats dat zelfs een blinde het niet kan verdragen. Ook de audio bij NLZIET zal niemand bekoren. Waar alle andere providers zes kanaals geluid (AC3 5.1) aanbieden, komt NLZIET met dubbel mono op de proppen (wat ze onterecht stereo noemen). Je moet echt krap bij kas zitten wil je die service in overweging nemen.
 

Dat vraag ik me dan ook af want 30 seconden vertraging is mij nog nooit opgevallen, wel als je de formule1 kijkt omdat die kinderachtige club van Viaplee dat heeft afgedwongen.


Laat me niet over Viaplay beginnen... Hoewel ik zelf geen F1 kijk, weten mijn schoonouders dat wel te waarderen. Voorheen (toen Ziggo het nog via de kabel aanbood) hadden ze een super strak beeld op hun OLED en met de overstap naar Viaplay zijn het ne*kende pixels geworden die je met weinig moeite kunt tellen.

 

Normaal gezien moet fiber beste en sneller zijn dan satteliet... en fiber normaal gezien de toekomst snelste en ook betere kwaliteitbeeld beste....


In Topic: Satelliet tv vs IPTV

20 November 2023 - 06:25

Jah via kabel fiber is beste...