Jump to content


Jacob71

Member Since 28 Sep 2019
Offline Last Active 09 Jun 2024 18:53
-----

Posts I've Made

In Topic: Welke map kiezen backup van instellingen met softwaremanager

19 May 2024 - 10:52

Heb nu met "auto backup" een backup gemaakt.
Is het dan zo dat hij alleen de instellingen terug plaatst na een "flash" of softwareupdate en niet ook de oude image? Waardoor de nieuwe image overschreven wordt door de oude?

In Topic: OpenPLi 9.0 release beschikbaar

8 May 2024 - 20:47

Hoi, ik begrijp het. Ik kijk idd via de kabel (Ziggo). Ik (als eigenwijs zijnde�) ga het komende dagen nog eens testen en dan als eerst nog eens de instellingen zoals je beschrijft checken. Ik zal van een aantal zenders op schrijven welke verschillen er zijn t.o.v. anderen. Dan zet ik VTI erop en kijk ik wat de standaard instellingen daarvan zijn en ga dan luisteren of bij dezelfde zenders hetzelfde verschil aanwezig is. Ik laat het weten.

In Topic: OpenPLi 9.0 release beschikbaar

8 May 2024 - 19:24

Hoi,
Ik begrijp wat je zegd, maar ik heb er wel echt langere tijd last van.
Waar de plugin eerst uitkomst bood is dat nu niet of veel minder het geval. Verschil idd bij/tussen NPO1, Animalplanet en filmzenders met als grootste verschil tussen Animalplanet en Filmbox. Dit was er voorheen ook maar dan wel vrijwel verholpen door plugin. Ik wil liever die plugin (s) ook niet gebruiken en het liefst zoveel mogelijk standaard compact pakket gebruiken maar voor dit verschil in volume moet ik echt wat doen. Toch was het eergisteren zo dat de verschillen op dezelfde zender vrijwel niet aanwezig waren met OpenVTI. Heb het er weer afgegooid omdat ik PLI voor alle anderen zaken veel fijner vindt. Ik ga het komende dagen alsnog opnieuw testen met OpenVTI, ik wil het zeker weten nu.

In Topic: OpenPLi 9.0 release beschikbaar

8 May 2024 - 17:39

Wat mij opvalt is dat ik sinds een aantal updates en nu ook weer in PLI 9.0 last heb van sterkere geluidsterkte wisselingen, grotere verschillen qua volume per zender dan voorheen het geval was. (Lijkt).
Ik gebruik al lange tijd de plugin "automatic volume adjustment". Voorheen werkte die beter dan de laatste tijd. Voorheen kon ik op vrijwel elke zender een gelijk volume niveau krijgen met hele kleine uitzonderingen. Dit is nu veel minder goed haalbaar. De plugin had ik ingesteld op een volume demping van max -25% (dus niet per zender vastgelegd). Dit heeft erg lang goed gewerkt. Automatisch volume in het menu van mijn Vu Duo 4K heb ik op de juiste uitgang staan (Spidif). Maar toch lijkt het steeds minder effect te hebben. Ook de andere geluidsinstellingen geprobeerd als passtrhoug etc. Nu heb ik door de opgebouwde ergernis eens VTI geinstalleerd (terwijl ik een trouwe PLI fan ben) en het viel me direct op dat zonder ook maar 1 instellingen te wijzigen de standaard geluidsinstellingen
Een veel constanter geluidsniveau hebben dan met PLI met zoveel mogelijk de beste instellingen zoals hierboven beschreven)