Jump to content


Van

Member Since 25 Nov 2011
Offline Last Active 18 Feb 2017 20:35
-----

Posts I've Made

In Topic: Openpli update troubles topic

13 January 2012 - 09:49

ik heb verschillende instellingen geprobeerd. 1ste keer was zonder fancontrole daarmee bedoel ik dat de plugin niet geïnstalleerd was. een andere keer stond de plugin op 10 min aan en 30 min uit . Ik heb de plugin ook eens een keertje uit gezet. Ik ging er van uit dat de box zonder extra instellingen en plugin zijn temperatuur in standby wel zelf onder controle zou houden. Ik ging ervan uit dat de vu+ duo in standby eigenlijk niets doet (als er geen timer geprogrammeerd staat) en ook geen warmte creeërt. Dat is dus blijkbaar niet. Er staan zoveel toestellen in standby die niet warm worden. Op de vu+ kan ik net geen eitje bakken maar als ik er een stuk chocolade op leg heb ik wel chocomelk. :)
Momenteel laat ik m in deep-stanby gaan zo blijft die lekker fris en heb ik ook geen vastlopers meer.

In Topic: Openpli update troubles topic

13 January 2012 - 00:23

@ miniplus : google is je vriend... zoek eens op "dm bootloader 84 download" ofzo ..

@Satkiekerd : sinds ik de nieuwe images en bootlader geïnstalleerd heb word mijn box abnormaal warm. als ik m gewoon in standby laat staan zonder fan controle ofzo loopt mijn vu+ duo zelfs vast.... De box is heel wat warmer in standby dan wanneer hij aan staat en zijn werk doet.
misschien moet k maar eens terug naar fabrieksinstellingen proberen te gaan , ik weet niet of de bootlader dan ook terug gezet word naar de originele toestand en eens een image van enkele maanden geleden terug proberen eens kijken wat dat geeft.

In Topic: Openpli update troubles topic

12 January 2012 - 16:53

Maar als je voorheen die fancontrol plugin niet gebruikte, draaide de ventilator in standby dus wel en werd de box ook echt helemaal niet warm.


Dat kan; ik heb de fan nooit in standby horen draaien en de box was nooit warm. Zo hoort het dus.
Waarom is dit in de nieuwste images dan niet zo ?
Of had de winkel waar ik mijn box kocht dit allemaal ingesteld want die werkte perfect toen ik m uit de doos haalde. open pli en cccam stond er allemaal al op, Het was plug and play.
Met de fancontrol ingesteld is de box nog iets te warm tov ervoor.
Ik zet de box nu maar in deep-standby enigste nadeel is dat na een timer opname deze niet terug in deep standby gaat en dat het klokje op de display niet meer zichtbaar is. Dit is waarschijnlijk nog ergens in te stellen maar ik had er even genoeg van na 14 dagen images te proberen en in te stellen.

In Topic: Openpli update troubles topic

9 January 2012 - 12:39

ok, dank je voor het antwoord. het is me dus nooit opgevallen dat mijn box warm werd.
ik heb nooit geweten dat de fan draaide in standby modus. ik hou het verder in de gaten, Eens je iets opvalt ben je erop gefocused en misschien is dat dan wel altijd zo geweest..

In Topic: Openpli update troubles topic

9 January 2012 - 10:05

Installeer anders de plugin: enigma2-plugin-systemplugins-vuplus-ventilatorcontrole
Hierin kan je opgeven wat de ventilator moet doen in de standby mode, uit, aan of afwisselend uit en aan.



ok dat kan wel helpen, maar mijn vu+ duo werd nooit warm, nu met die nieuwe images word die in stand-by modus abnormaal warm.
heeft iedereen dan die fancontrol altijd opstaan ?? ik kan me echt niet voorstellen dat dat bij mijn vorige image ook stond ingesteld. Ik vind het gewoon raar. Box staat in standby en zou normaal niets moeten doen en toch doet die iets waardoor hij zeer warm word. HDD draait blijkbaar niet in stanby modus dus dat kan het al niet zijn