Springen naar inhoud


Ruudb

Lid geworden: 11 dec 2011
Offline Laatste activiteit: 14 jul 2019 22:23
-----

Onderwerpen die ik ben begonnen

Canal Digitaal abo-zenders geen beeld/geluid

21 juni 2018 - 19:07

Sinds gisteren heb ik ineens geen beeld/geluid meer op alle canal digitaal zenders waar een abonnement voor nodig is. Ik heb alle topics van het forum erop nageslagen maar ben nergens mijn probleem tegengekomen.

 

Ik dachty eerst dat het het bekende oude (2016 meen ik) cccam.prio probleem was, als zou het prio-bestand om welke reden dan ook verdwenen zijn. Maar het prio-bestand staat er gewoon bij (al sinds 2016). Ook heb ik andere cccams geprobeerd en geherstart maar dat helpt niet. Uiteraard ook hernieuwd opstarten geprobeerd maar ook dat helpt niet.

 

Vanochtend nog maar eens geprobleerd (wisselen van en herstarten van de cccams) en plots had ik weer beeld. Onbegrijpelijk.

 

Maar ik zet zojuist de ontvanger weer aan en ik heb weer hetzelfde probleem.

 

Ik heb toen maar eens alles geflashd (ik zat op de 6.2 versie en ben teruggegaan naar de 4.0 versie om zo ook het audio-probleem dat de 6.2 oplevert te omzeilen). Maar ook dat helpt niet. Ik krijg maar geen ontvamgst op die zenders. OOk heb ik de backup uitgeschakeld zodat ik alles opnieuw kon downloaden (settings, cams, e.d..

 

Het ligt niet aan de tuners want als ik naar een fta-zender die op 23,5 zit wil kijken heb ik gewoon beeld. Ook heb ik beeld op zenders die op de 28 en 19,2 zitten.

 

Ik heb ook de smartcard al geheractiveerd en heb gecontroleerd of de settings kloppen van die zenders maar die zijn allemaal OK.

 

Ik heb een Xtrend 10000.

 

Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Ik kan toch niet meer dan opnieuw flashen? En dat heb ik gedaan.