Jump to content


FastPinguin

Member Since 21 Jan 2012
Offline Last Active 04 Feb 2015 16:25
-----

Topics I've Started

Aantal vragen.

21 January 2012 - 21:09

Ik heb nu een week 2 VU+ DUO's met PLI erop en ben een aantal dingen tegengekomen waar ik wat meer over wil weten.

1. De mediaplayer.
Als ik een bestand begin af te spelen onthoudt hij waar ik ben gebleven als ik stop druk. Mooie functie, maar hoe haal ik het er weer af. Er was dus een situatie dat na 10 minuten iemand langs kwam die ook mee wilde kijken, vanaf het begin natuurlijk. Ik kreeg het niet voorelkaar en heb uiteindelijk de naam aangepast om de voortgang eraf te krijgen. DIt lijkt me makkelijker te kunnen?

2. Weer mediaplayer.
Ik heb een film met een resolutie van 1920x816. Nu zou normaal boven en onder zwarte balken weergeven moeten worden. Dat doet hij dus niet en rekt heel me beeld uit. De verhoudingen kloppen dan niet meer en het ziet er niet uit. Hoe krijg ik de film letterboxed. In de A/V instellingen staat 16.9 gewoon op letterbox namelijk. Is dit een bug? Is er een magische knop hiervoor?

3. Over mediaplayer weer. ;)
Als ik een film start met een los .srt bestand pakt hij deze niet automatisch. Nu moet ik de heletijd de sub gaan selecteren aan het begin. Kan dit niet automatisch?

4. Netwerk.
Als ik bij de netwerk browser shares wil gaan zoeken klapt er niets uit. Ik zie wel de PC en NAS, maar kan deze niet uitklappen om de shares te zien. De 2 VU+ boxen klapt hij trouwens wel netjes open. Handmatig de share aanmaken werkt gelukkig dan wel. Ik neem aan dat ik niets verkeerd doe en dit een bug is?

Ik hoop dat iemand me kan helpen met deze puntjes. Verder ben ik namelijk helemaal tevreden. :)