Jump to content


wolsos

Member Since 25 Feb 2012
Offline Last Active 09 May 2020 15:32
-----

#259155 Oscam ervaringen, vragen en antwoorden

Posted by wolsos on 28 February 2012 - 17:33


Kan iemand me een goede configuratie voor OSCAM geven en dan ook aangeven wat ik in de CCcam file moet aangeven?

Dit is je eerste bericht. Deze thread heeft meer dan 100 bladzijden, wat dacht je om die eens te gaan lezen dan word je niet alleen wijzer maar je zult ook configuratiebestanden kunnen maken waarmee je beeld hebt van je kaarten. Lukt het daarna nog niet, dan doe je iets fout en dan is het zaak alleen die dingen uit een (debug) logbestand te plaatsen hier die er toe doen zodat je gericht geholpen kunt worden. Dat goed lezen van die 100+ bladzijden lijkt me niet verkeerd want oscam heeft geen cccam file. Overigens heb je hier de originele WiKi van OScam in het duits en engels in ieder geval. Lees die goed door bij problemen. Tip: gebruik alleen de parameters welke verplicht zijn dus niet de optionele parameters. Probeer daar oscam goed mee draaiende te krijgen. De rest kun je via webif doen en dan pas gaan stoeien met de optionele parameters.


Ik heb je raad maar opgevolgd en ben gister weer vanaf het begin begonnen en de stappen herhaald zoals beschreven. Na een paar pagina's had ik de CanalDigitaal smartcard werkend! Wat ik vooral heb gedaan zijn de settings die er niet bij stonden weggehaald en ik heb gelezen dat de loadbalancing ook roet in het eten kan gooien. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik niet successvol was. Het configuratievoorbeeld met loadbalancer aan en welke ik heb uitgezet in mijn configuratie, maakte de boel aan het werk.
Na wat zoeken over TNTSAT settings heb ik deze ook aan de praat gekregen.
Wat me opvalt is dat Oscam tov CCcam veel sneller is. Scheelt toch een aardige slok op een borrel. Het opstarten van de service is niet altijd betrouwbaar. Het duurt even voordat de boel draaiende is. Het eerst opstarten van Oscam en niet starten van CCcam versnelt het process.
Wat me ook opvalt bij TNTSAT is dat het niet consequent werkt. Zal wel wat fout gedaan hebben. France2 wilde niet werken. Heb ik gezocht naar andere AES Keys, gevonden, configuratie veranderd, Op een moment deed niets het meer. De eerste configuratie terug gezet en alles werkte weer. Maar een eerste keer moet je wel geduld hebben, eenmaal gelukt, werkt TNTSAT echt als een speer.

Dus dank voor je commentaar! Het heeft geholpen!


#258862 Oscam ervaringen, vragen en antwoorden

Posted by wolsos on 27 February 2012 - 16:59

Beste allemaal,

Ik probeer het te volgen en aan de praat te krijgen, maar het lukt me niet om me canal digitaal en me tntsat card aan de praat te krijgen. Ik heb twee orginele werkende kaarten. De canal digitaal werkt zonder probleem met CCcam maar de tntsat wil maar nets doen. Ik heb wel de OSCAM pratende gekregen, maar wou geen van de kaarten oppakken.

Kan iemand me een goede configuratie voor OSCAM geven en dan ook aangeven wat ik in de CCcam file moet aangeven?

Alvast bedankt.