Jump to content


Zingemneire

Member Since 3 Jul 2012
Offline Last Active 23 Jan 2014 18:00
-----

Posts I've Made

In Topic: Eindelijk een beetje vooruitgang

15 January 2014 - 19:35

Veel commentaar dus ongetwijfeld een gevoelig punt. Als ik ze bekijk heb ik toch nog een paar opmerkingen.

 

1) Ik ben nog behoorlijk technisch onderlegd en vind dus uiteindelijk meestal wel de oplossiing. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de meeste gebruikers. De kans dat die iets vinden is wel heel klein, niet bepaald een aanmoediging om uiteindelijk gebruik te maken van Linux based ontvangers. Als ze al bij satelliet TV blijven kopen ze dan wel een doos met proprietary software die wel gedocumenteerd is.

Dat is niet eens een probleem van Enigma 2 of OpenPLI maar is gewoon een chronisch probleem van Linux en al wat er rond hangt. Linux is gratis en zou dus eigenlijk al de wereld veroverd moeten hebben maar het is alleen bruikbaar voor diegenen die er heel veel tijd kunnen aan besteden, eerder iets voor grote bedrijven die er krachtige servers kunnen mee bouwen, niet direct iets voor de typische gebruiker van een satellietontvanger.

 

3) Ik begrijp maar al te goed dat er niemand ook maar 1 cent aan verdient en dat iedereen weinig tijd heeft maar als je besluit van iets te doen doe het op zijn minst zo goed mogelijk.

 

4) Dat er geen links geplaatst worden als ze er niet zijn is perfect logisch, onlogisch is dan dat er beweerd wordt dat het problemen uit het verleden zijn: geen oplossing => geen links => het probleem is nog actueel !

Dat laatste stukje info alleen al zou al grenzeloos veel zoeken bespaard hebben.

 

5) Ik was naast programmeur ook 20 jaar lang bezig met support van eindklanten en ben altijd van het principe "RTFM" geweest. Als er geen spoor is van een "FM" moet je er dan wel niet versteld van staan dat mensen het dan wel eens op hun heupen krijgen. Na 20 jaar miserie is het meer dan duidelijk: geen "FM" => blijvende chaos en uiteindelijk ga je er aan ten onder.

 

6) Ik heb mij ook wel eens schuldig gemaakt aan alsmaar nieuwe versies en features zonder "FM" maar de uiteindelijke gebruiker komt zelfs nog niet tot aan de hielen van het expertiseniveau van de programmeur. Als je dat uiteindelijk niet snapt verliest iedereen elke vorm van belangstelling, als ze je betalen wordt je uiteindelijk bedankt voor de moeite en in het andere geval kijkt geen hond uiteindelijk nog naar je om.

 

Ik weet heel goed waar het schoentje wringt maar moest er ook maar een fractie van de effort die gaat naar softwareontwikkeling naar documentatie gaan zou het al stukken beter gaan.

 

Finale mening: OpenPli etc.. is al bij al prachtig maar als het niet op zijn minst een beetje verandert  is het op termijn ten dode opgeschreven. Bedrijven zoals VU+ die toestellen maken zonder ze daarna te onderhouden/documenteren zullen daar ongetwijfeld veel toe bijdragen.


In Topic: Mediaplayer is er niet meer, hoe krijg ik hem terug ?

3 January 2014 - 12:49

Wat extra info: OpenPLI 4.0 bleek het achteraf toch niet zo goed te doen (deep standby deed ie absoluut niet), ik heb dan maar versie 3.0 geinstalleerd.

 

Die werkt beter maar de "PVR" knop doet het absoluut niet, na het selecteren van een mp3 file en drukken van de "OK" knop loopt er absoluut niets.

Het drukken van de "play" knop produceert alleen maar het icoon dat die knop niet geldig is op dat moment.

 

Heb dan maar weer de mediaplayer plugin geinstalleerd en die werkt wel.

Het enige probleem is dat die na +/- 1/2 uur spelen van b.v. de inhoud van een folder plots vastloopt: "radertjes" linksboven en dat is het dan, geen enkele toets of functie doet het nog.

 

De ontvanger zonder spanning zetten en terug aan is het enige dat helpt.

 

OpenPLI 2.1 had dat allemaal niet, als ik het kon vinden zou ik naar dat image teruggaan maar het is blijkbaar nergens meer te vinden.