Jump to content


Nobody2050

Member Since 14 Jul 2012
Offline Last Active 12 Jun 2024 21:15
-----

Posts I've Made

In Topic: Release OpenPLi 8.0 is beschikbaar in de downloadsectie.

3 April 2021 - 10:12

Ok Wanwizard dankjewel, ik ga dan een nieuwe power supply bestellen. Hopelijk zijn dan inderdaad de problemen opgelost.


In Topic: Release OpenPLi 8.0 is beschikbaar in de downloadsectie.

2 April 2021 - 15:18

Dat klinkt als een power supply die "on the way out" is, typische symptomen van voedingsproblemen, daar hebben de tuners als eerste last van (want de grootste stroomverbruikers).

 

Hoi WanWizard, op wie reageer je?


In Topic: Release OpenPLi 8.0 is beschikbaar in de downloadsectie.

1 April 2021 - 17:09

Na eerdere meldingen dat ik hangups en freezes had op mijn VU Duo2 met OpenPli 8.0 en ook op OpenPli 7, werd me dat nogal aardig tegen gesproken dat dat niet mogelijk zou zijn.

Maar goed daar ga ik niets meer over zeggen.

Inmiddels had ik 8.0 weer geïnstalleerd en ditmaal met Oscam, gelijk freezes en een hangup. Daarna 7.3 en dat resulteerde in een spontane reset en hangups.

Dus nu genoodzaakt om naar OpenPli 6.2. We gaan het maar weer zien wat het nu wordt.


In Topic: Release OpenPLi 8.0 is beschikbaar in de downloadsectie.

20 March 2021 - 15:18

Ik heb geen kabel, dus ik kan het niet testen, maar de laatste drivers voor de Duo2 zijn van 2019-04-29, dus OpenPLi 6 heeft voor de Duo2 zeker andere drivers.

 

 

@Wanwizard, dankjewel dat helpt in mijn zoektocht naar verbeteren. Ik blijf dus maar op OpenPli 6.2. Het draait goed en ogenschijnlijk mis ik verder niets.


In Topic: Release OpenPLi 8.0 is beschikbaar in de downloadsectie.

20 March 2021 - 13:37

@Dimmie, met een zo'n loze melding zonder benoeming van het probleem specifiek hebben we totaal niets

 

In dit draadje bij post #500 wordt gemeld;

 

Ik had in OpenPli 7.3 en ook in OpenPli 8.0 heel vaak last van hangups, freezes en kon daardoor niets anders doen dan de box te resetten met de aan/uit schakelaar.

 

@Dimmie heeft dus geen problemen met OpenPli 7.3 en wel (welke ?? ) met OpenPli8.0. De nieuwe member @ Nobody2050 maakt juist melding van klachten bij gebruik van OpenPli 7.3 en 8.0

 

Ikzelf heb met o.a. Vu+Duo2, Vu+Uno4K, Vu+Duo4K, GigaBlue UE 4K en mijn buurman met een Vu+Ultimo4K totaal geen last van hangups en freezes waarbij de ontvangers in de loop van de tijd telkens zijn voorzien van OpenPli firmware releases (heden 8.0). Nimmer last van Hangups en Freezes, zelfs niet bij FTA kanalen bij zowel Ziggo als mede satelliet.

 

Conclusie, ik kan mij totaal niet vinden in de uitspraken en klachten (soms met tegenstellingen) welke sommige members hier uitspreken. Richting @Dimmie kan ik wel zeggen, zoek het geconstateerde "probleem" in de extra toegevoegde periferie of zoek het richting de antenne toevoer kabel/connector, zeker bij Ziggo !!!                 

 

 

@HPPli

 

Mooi dat jij en je buurman samen met de vele boxen die jullie hebben  geen last hebben van de hangups en freezes. Erg fijn, maar dat neemt niet weg dat jij dit zomaar kunt negeren.

Ik snijd dit onderwerp aan, waarop sommige andere members ook op reageren dat zij er last van hebben, al dan niet in welke versie dan ook. 

Dat jij er totaal niet in kan vinden in de uitspraken van welke sommige members hier uitspreken, betekent nog niet dat jij hier hoeft op te treden als betweter. Je bent dan als senior member met je +1600 post absoluut niet constructief bezig.

Ik heb dan liever dat je dan helemaal niet op deze vragen of constateringen van anderen reageert, want je hebt er gewoon niets aan.

Ik mag dan wel als new member in mijn profiel staan, maar wel lid sinds juli 2012.

 

Groet Nobody2050