Jump to content


luc@orotec.be

Member Since 25 Jul 2024
Offline Last Active 25 Jul 2024 20:10
-----

Topics I've Started

3 x VU+ 4K DUO SE (openPLi 9.0) en 1 TV Vlanderen kaart (oud model). Hoe deel ik de ka...

25 July 2024 - 12:31

Hoi,

 

ik ben bezig terug onze satelliet installatie te activeren, na 9 jaar niet te gebruiken (abonnement TV Vlaanderen heeft ondertussen wel steeds doorgelopen, omdat we IPTV keken).

Nu hebben wij een schotel met 4 Quatro lnb gekocht (13.0, 19.2, 23.5 en 28.2 gericht-, met een multiplexer 4 LNB naar 8 receivers, en drie VU+ 4K DUO SE receivers/

De verkoper zei me dat ik, met de oude kaart (bij een nieuw type kaart zou dat niet meer lukken blijkbaar) ik deze kaart gewoon in één receiver kon steken en delen met de andere receievrs.

De schotel moet ik wel nog uitlijnen één dezer dagen, maar ik heb ondertussen de receivers al uitgepakt en geüpgrade naar OpenPLI 9.0.

Nu wil ik meteen ook kijken of het delen van de TV Vlaanderen decodeerkaart goed ingesteld staat, en weet niet waar ik dat moet doen. Moet ik nog extra plugins instellen?

Of gewoon de receievr met kaart als server instellen (waarschijnlijk met gereserveerd vast IP op de DHCP van de router, zodat Ip fix is) en de andere receivers laten scannen naar servers? Of hoe werkt het juist?

 

ben IT-er en weet wel iets van TCP en zo, maar niet zo veel over de satelliet wereld