Jump to content


gerard0610

Member Since 13 Aug 2007
Offline Last Active Yesterday, 19:04
-----

Posts I've Made

In Topic: OpenPLi 7.1 Release Candidate

16 May 2019 - 16:05

Zojuist OpenPli 7.1 Release candidate geïnstalleerd op een Edison Mio 4K.

 

In eerste instantie 'openpli-7.1-rc-osmio4k-20190515_usb.zip' uitgepakt en de map 'osmio4k 'op de USB stick gezet en geflashed.
Hierbij alle instellingen voor mij Mio en TV ingesteld.
Daarna: Kanalenlijst Hans combi rotating , Blindscan, Service app en OSCAM.

De basis zaken getest en werken prima.

 

Vervolgens het bestand 'openpli-7.1-rc-osmio4k-20190515_multiboot.zip'(onuitgepakt) op de USB stick gezet en daarna deze geflashed.

Nu werkten de basis zaken prima.
 

Vervolgens OpenATV gedownload en (niet uitgepakt) op de USB stick gezet.
Via menu-instellingen-Image flashen en daar bij Downloads Images ÓpenATV' geselecteerd en geïnstalleerd.

Ook dit ging prima en OpenATV werkte de basis functies ook prima.
Daarna via het menu en Multiboot in OpenATV weer OpenPLi 7.1 candidate laten starten. Dit functioneerde prima. Daaarna weer terug naar OpenATV en dat ging ook prima.

 

Aan de specialisten:

1) Heb ik de procedure zo juist omschreven of moet je het toch op een andere manier doen?

2) Ik zie geen CCcam 2.3.2 bij de Applicaties downloadbaar. Is dit bewust?

 

 

 

 


In Topic: Krakend geluid tijdens het overschakelen van zender (zappen)

22 March 2019 - 10:19

Aha ... dan komt over enkele weken alles op zijn pootjes terecht begrijp ik :-)

Bedankt.


In Topic: Krakend geluid tijdens het overschakelen van zender (zappen)

22 March 2019 - 09:13

Wordt OpenPli 7.1 dan wel met een 5.0 kernel?

 

Als OpenPli 7.1 toch met kernel 4.20 blijft werken moet dan Edison de driver aanpassen?
 

Zo ja, heeft OpenPli dan een ingang om dat aan hun te vragen? Als jullie dat dan willen doen zou meer impact hebben en zou dat heel fijn zijn :-)
(Ik zie geen engelstalige website van hun om hun dat dan te vragen).


In Topic: Krakend geluid tijdens het overschakelen van zender (zappen)

21 March 2019 - 16:40

Hallo Tech,

 

Inderdaad leek dit een logische oplossing.

 

Maar  ..... helaas wilde de Mio 4K daarna niet meer booten :-(

Dit mogelijk ook logisch.

 

De instructie luide op het OpenATV forum:
"Install connect with FTP,
copy the files to /lib/modules/5.0.0/extra".

 

Achteraf zie ik dat bij OpenATV de map "/5.0.0/extra" inderdaad aanwezig is maar dat bij OpenPli staat "/4.20.0/extra".
Ik had deze bestanden bij OpenPli in de map "/4.20.0/extra/"gezet. :-(

OpenPli heeft geen map "/5.0.0/extra".

 

Of moet ik de driver ergens anders vadaan halen en op een andere manier in OpenPli zetten.
Sorry ... maar ik heb hier niet zoveel verstand van :-(
 

Mag ik hieruit begrijpen dat OpenPli nog draait onder Linux 4.20 en OpenATV onder 5.0.0 ?

 

P.s : Heeft dit nog consequenties voor de oplossing van dit probleem bij de introductie van OpenPli 7.1-release?


In Topic: Krakend geluid tijdens het overschakelen van zender (zappen)

20 March 2019 - 16:04

Jammer.

 

Nu ja .... een paar weken zal nog wel lukken :-)
Dan maar even over naar OpenATV voor deze ontvanger :-)