Jump to content


Brains

Member Since 28 Oct 2012
Offline Last Active 03 Sep 2014 12:01
-----

Posts I've Made

In Topic: Geneuzel over beeld- en geluidskwaliteit .....

28 July 2014 - 08:34

Voor mensen die denken dat buizen rotzooi is, raad ik aan even op deze site te gaan kijken www.stassen.nl/versterkers-en-receivers/buizenversterkers

 

Misschien dat ik buiten de pot nu pis want reclame mag niet.

 

Ja als je een stuk ijzer door enkelglas gooit rinkelt het ook mooi. Ik neuzel ook maar wat mee. Ik meet en regel mijn hele leven haast en iedere versterker die ik maak word met oscilloscoop uit geregeld. En wat watt's betreft ik kan ook niet helpen dat de wereld vol en bol staat van ditjes en datjes. Ik beperk mij tot mijn eigen waarneming en metingen. Ik vind het mooi om zelf alles te maken en of dit nu transistor is of buis. Buizen vind ik beter en warmer en over blok golf te spreken, met transistors heb je blok en met Buis sinus. Maar ik ga daar maar niet verder op in.

 

Ik vind het best. Sommige dingen begrijp ik niet en daar vraag ik naar, wat ik wel weet wil ik graag delen.

 

Rinkeldekinkeldekinkeldekinkel.  Dat was het glas. Boem....dat was een bom. 


In Topic: Geneuzel over beeld- en geluidskwaliteit .....

26 July 2014 - 14:06

Dat wij verder met de techniek zijn, daar ben ik mij wel terdege van bewust, Heb ik mijn oren verknoeid nou nee, daar ben ik heel zuinig op. Wat die 200 watt ach het zegt niet zoveel, wat als je een 10 watt versterker hebt en je wilt een keer zo hard, heb je 10 x het vermogen nodig, dus 10 x 10 watt.

 

Het vergelijk van buizen en transistors gaat zo niet werken. Want een transistor is heel koud wat geluid betref en een buis heel warm. Het is maar wat je mooi vind, ieder zijn geluid. Ik zelf prefereer een buis. Maar voor dagelijks gebruik staat hier een joekel van sony te knorren al heel wat jaartjes en zou hem niet graag kwijt willen. Voor mooi in mijn geluidstudio heb ik mijn buizen staan heerlijk geluid en mijn vrienden die ook veel met muziek doen, komen graag er mee werken.

 

verder is dat met beeld het zelfde, de een houd van hard en helder en de andere van zacht en natuurlijker. Het is maar waar je van houd. Maar het geluid, daar krijg ik de rillingen van zo slecht tegenwoordig, het word maar geknepen in de onder en boven klank. Maar ik kan daar ook niet aan veranderen, dus heb er mee leren leven. Misschien teveel metertjes aangehad en teveel signaaltjes gezien.


In Topic: Geneuzel over beeld- en geluidskwaliteit .....

26 July 2014 - 10:41

veel dingen gelezen. Met veel eens en oneens. Wat ik heb gemerkt dat het verschil bij sport HD uitzendingen Duitsland gelijk heeft gehad. Bij voetbal wedstrijden is het beeld met 720 beter als met 1050.

 

Wat het geluid betreft....wat een zooi is dat geworden. Slagwerken lijken bij mij op pannen en potten.

 

En heb ik een goede installatie ja. Luidspeakers Bosse 601 serie iii piek 200 watt  voor l en r midden en achter marrant elk kanaal 250 watt 300 watt piek. echt nog hout gemaakt en geen rotzooi En daar hangt een versterker aan die eigenlijk te zwaar is voor de luidspeakers maar voluit draai je toch niet en dan zit er nog overbelasting op. stuur deze ook aan met mij keyboard en dan komt er iets uit mmmmmmm. 

 

Dan maak ik ook zelf nog buizen versterkers, hele mooie. En daar kan eigenlijk dat nieuwe niet tegenop. Ik heb weleens de satbak er acht gehad, nu dat wil je die mooie buizen EL34 of zwaarder niet aan doen. Ik heb er een van 8 x el34 zo mooi. maar goed dat kun je niet vergelijken.


In Topic: Geen CCcam meer in openPLI van 28/6

11 July 2014 - 07:54

Goedemorgen gebruikers. Maandag mijn vriend zijn ontvangers thuis gekregen: hij en vrouw op vakantie. Dus heb ik mooi de tijd om het geheel up te daten en in te stellen. Dan kan het zo weer terug als ze thuis komen en klaar.

 

Maandag gelijk direct aan de slag: alles met USB stickje Geupdatet zodat alles nieuw was toen ik er aan begon. Zoals aangegeven door hemertje was er geen belemmering meer. Nu voor mij pakte het heel anders uit. Het was niet goed. Maandag, dinsdag woensdag even niet maar donderdag weer mee bezig geweest. Waarom wilde dit niet ik kreeg de zenders rtl 4 en 7 sbs6 en Veronica niet.

 

Donderdag avond een idee: mij eigen kaartje erin en whala alle zenders perfect. Kaatjes op info vergelijken er zaten wel wat verschillen in. Dus nog maar zoeken. maar niets stond verkeerd.

 

Ik op een gegeven moment naar site van canaldigitaal en naar her-activatie: toets het nummer van hun kaart in en geef de kaart een activatie. En whala de zenders allemaal aanwezig.

 

Mijn hemel ben ik de gehele tijd bezig geweest met een kaart die zijn update niet goed had gekregen. Gloeiende gloeiende.

 

Toch wil ik alle medewerkers bedanken voor de hulp. Maar voor anderen is dit wel belangrijk om: als u problemen hebt, de kaart eerst even te her-activeren.     


In Topic: Geen CCcam meer in openPLI van 28/6

3 July 2014 - 18:18

Dat zou betekenen dat ik volgende week gewoon alles kan updaten en alles werkt. Hoera. Ik hoop het graag.