Jump to content


Atrax

Member Since 29 Nov 2007
Offline Last Active 23 Feb 2014 19:29
-----

Topics I've Started

DM800: DVB-T frequenties raken corrupt bij nieuwe OpenPli (27-05-12)

1 May 2012 - 23:26

Goeien dag,

Ik heb een vreemd probleem met mijn DM800 nadat ik 27-04-2012 de laatste OpenPli heb ingezet.
De drivers van de USB-T stick geladen alles werkt technisch goed. Tuner wordt gezien en scannnen van kanalen werkt ook prima. Ik gebruik ook dezelfde terrestrial.xml die ik in de voorgaande versie van OpenPli gebruikte. Deze versie was overigens van 14-01-2012.

Direct na een scan (van een enkele frequentie) heb ik ook beeld op de kanalen. wacht ik een 20 seconden en zap ik opnieuw dan krijg ik 'Afstemmen mislukt' en geen beeld. Ik zie in het overzicht, netjes tijd-balkje erbij en naam van het actieve programma maar selecteren van de zender geeft dus deze foutmelding.

Bij een volledige scan (5 frequenties) krijg ik dit bij alle kanalen terwijl alle actuele zenderinfo en tijdbalkjes gevuld zijn.

Als ik met DreamSet de kanalenlijst inlees dan constateer ik dat alle frequenties corrupt zijn. hier staat dan bij alle Terrestrial frequenties: '4294967' (ipv bv 722000, 498000)
Doe ik hetzelfde met DreamBoxEdit dan staan deze frequenties op '-1'

Als ik de laatste settingslijst, van mijn voorgaande OpenPli versie, erin zet dan heb ik even beeld maar als het herladen is voltooid en ik zap verder, krijg ik weer dezelfde foutmelding en dus ook geen beeld. Bij het terughalen van deze lijst, met bvb Dreamset, zijn weer de frequenties corrupt zoals hierboven beschreven.

Het lijkt er dus sterk op dat de dm800, met de nieuwe OpenPli, de frequenties vernacheld.

Is er iemand die dit probleem herkend of misschien zelfs een oplossing weet? Ik zit al dagen te vogelen maar krijg het niet werkend. Als ik handmatig de frequenties weer goed zet en ik stuur de settings weer naar de box dan zijn ze even later weer corrupt als ik deze weer terug lees???
Met de DVB-S frequenties heb ik totaal geen problemen. Blijven ook onveranderd in de settingslijst als ik deze heen en weer stuur.

Hopende op een oplossing, tips ideeën e.d.
Groet,
Lex