Jump to content


seninha

Member Since 9 Feb 2013
Offline Last Active 11 Sep 2015 19:45
-----

Posts I've Made

In Topic: Webif alleen intern te bereiken

23 January 2014 - 19:41

Poort 443 heb ik ingesteld omdat poort 80 door Enigma-TV wordt gebruikt. Hiermee kan ik SD zenders streamen voor als ik nachdienst heb en het erg rustig is.

Ik heb er een wachtwoord op gezet, dus ging ik er van uit dat het veilig was.Blijkbaar niet, dus moet daar ,aar eens in verdiepen.

 

VU moet verder aan mn netwerk hangen omdat deze niet onder de TV staat, maar ergens anders. Ik stream namelijk alles naar een HTPC waar XBMC op draait.

Reden dat hij niet onder de TV staat is oa omdat ik SAT kabels met geen mogelijkheid de woonkamer in krijg en omdat we normaal TV via Ziggo kijken.

SAT staat er meer als hobby omdat ik het leuk vind om XBMC zo volledig mogelijk te maken en om Free to Air zenders te kijken.

 

Maar terug komend op mijn probleem.

Blijf het raar vinden dat ik eerst wel mijn VU via webif kon benaderen en de volgende dag niet. Terwijl er dus niets aan de modem/router, VU of enig ander gedeelte wat mogelijk maak dat ik Webif buiten huis bedien, heb veranderd.

 

Daarom ging ik er van uit dat het iets met Webif te maken had. Blijkbaar dus niet.

 

Aangezien ik Webif puur en alleen gebruik om opnames in te stellen als ik niet thuis ben, ga ik vanaf nu wel via Teamviewer op mijn server thuis inloggen en dan webif oproepen. Dat werkt gelukkig wel.


In Topic: Webif alleen intern te bereiken

23 January 2014 - 19:04

Port forwarding staat goed. Dat zeg ik al vanaf het begin al.

 

portforward_zpsfd221804.jpg


In Topic: Webif alleen intern te bereiken

23 January 2014 - 18:24

Dit krijg ik te zien. Pingen gaat trouwens goed

 

telnet_zps14355e96.jpg

 

 

En voor Erik, IP adres van VU  is niet veranderd. Zo jammer toch........


In Topic: Webif alleen intern te bereiken

23 January 2014 - 18:09

Ik kan vanuit hier (mn werk) op mijn Server thuis inloggen (via teamviewer) en dan kan ik de VU benaderen. Via Screenshot had ik al naar Plugin Webif en daar staat bij HTTPS gewoon poort 443

 

webif_zps2e867063.jpg

 

Nadat ik overgiong naar Openpli 4.0 werkte alles goed. Tot een week geleden, toen was het over. Erg vaag.


In Topic: Webif alleen intern te bereiken

23 January 2014 - 18:00

Erik

 

Volgens mij was ik heel duidelijk in mijn begin verhaal, waar ik oa aangeef dat IP adress van mijn Modem nog steeds het zelfde is en verder ik niets aan mijn netwerk veranderd heb.

VU is aangesloten aan mijn Ziggo modem waar ik Poort 443 doogelust heb naar IP adres van de VU

 

Verder geef ik ook aan dat HTTPS poort 443 gewoon open staat. Dit heb ik gecheckd via Internet. Ping ik mijn IP adres dan kan ik deze netjes benaderen.

Vu heb ik een eigen vaste IP adres gegeven, dus DHCP is niet van toepassing.

 

Maar wat jou antwoord betreft, je geeft me een link waar volgens mij NIETS met mijn probleem te maken heeft en daarnaast geef je dat je op prijs stelt dat er eerst rond gekeken wordt voor er vragen gesteld worden.

Misschien is het ook handig om iemand zijn probleem GOED te lezen en dan pas een antwoord of een tip geeft. Dat zouik dan weer op prijs stellen.

 

Voor je info, ik ben iemand die graag zelf op zoektocht gaat als er een probleem is. Maar soms kom je gewoon niet verder, dit kan zijn omdat je of op een verkeerd manier zoekt of omdat er gewoon op dat moment geen info over te vinden is.

Dan is een forum een goede plek om de juiste hulp te zoeken. En daarom kom ik hier ook graag.

Maak dankbaar gebruik van Openpli, en wil dit ook blijven doen. Alleen soms heb je toch extra hulp nodig als je een probleem heb.