Jump to content


Niceguy

Member Since 13 Feb 2013
Offline Last Active 19 May 2020 16:38
-----

Topics I've Started

Mutant HD51 Multiboot Flashen van USB geeft no partition

30 April 2020 - 13:01

Goedemiddag,

Wilde op mijn HD51 met 6.2 in het eerste slot en 7.2 in het tweede slot een ander image installeren; image op de usb stick gezet en power aff en standby toets ... dan komt er 0,3 sec flashing en dan de melding no partition...

 

Ook via de flash optie in het menu kan ik niet van de USB flashen terwijl daar keurig een map hd51 is...

 

Hoe kan ik toch van een USB flashen na Multiboot?


Einde Opname altijd naar Menu?

8 April 2020 - 10:45

Hallo allemaal en dank voor al het mooie werk aan Openpli!

 

Ik gebruik erg veel uitgesteld kijken (reclame overslaan) en normaal stop ik het afkijken manueel na einde programma (de opname is altijd langer) en ik kom dan weer in de opnamelijst terecht.

 

Door de onduidelijke programmering ivm corona lopen nu diverse programma's uit en kijk ik de opname regelmatig tot het einde (en mis dan vaak nog wat....) Dan komt mijn Vu+ Uno 4K SE met Openpli 7.2 (30/03 update) echter met een menu wat ik wil doen ... 1... 2.. etc.

 

Ik wil geen menu maar gewoon terug naar de opnamelijst .. vroeger werkte dat ook zo (en nog steeds op mijn VU+Duo met PLi 6.x) Dus settings opgezocht en bij opnames die instelling (aan het einde van een opname) teruggezet naar terug naar opname lijst...  Helaas werkt dat niet het menu blijft komen....

 

Doe ik iets fout?


Ccam en Oscam samen op een VU+Uno4KSE mogelijk?

7 January 2020 - 16:08

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

 

Ben bezig om de voorjaarschoonmaak te houden en alles weer eens netjes te installeren en kwam erachter dat Ccam (uit de feed) niet werkt op mijn Uno. Ccam vindt de kaart niet.

Oscam werkt wel... 

 

Ik heb vorig jaar met veel hulp Oscam op een VU+Duo als interne server werkend gekregen maar eerlijk gezegd zag ik zelf door de bomen het bos niet meer en moest bij de eerste wijziging weer terug naar Ccam... Oscam is een beetje een kindje met een waterhoofd als je het mij vraagt, geschikt voor de expert maar Niceguy modaal begrijpt het niet... Het zou helpen als er een wizard bij zat... Mooie uitdaging voor het Oscam team?...

 

Is er een manier om ze beiden te laten werken op de VU+UNO4K SE?

 


Is er een manier om Blue Ray af te spelen in Pli?

27 December 2019 - 10:20

Ik heb heel wat Blue ray discs en zou deze graag allemaal op mijn NAS zetten als ISO files.

 

Is er een Plug-in die dat goed kan? De huidige plugin speelt namelijk veel van mijn ISO's niet af.. Is er een ISO recept dat altijd werkt?

 

Ik begrijp dat G-streamer dat (nog) niet ondersteund maar bijvoorbeeld DVD's wel.. komt er nog BlueRay ondersteuning in G-Streamer?

 

Heb gezocht maar kon niet 123 info vinden.

 

Alvast dank


Hulp gevraagd bij mount opties van een Freenas Server

22 December 2019 - 20:56

Hallo Allemaal,

Ik gebruik sinds een aantal jaren een Freenas server om de opnames van Pli op te zetten en zo beschikbaar te maken voor de 3 andere Pli ontvangers in het netwerk.

Ik gebruikte daarvoor CIFS mounts met password en guest acces; 2 van de 3 boxen konden rw doen de andere 2 alleen lezen.

Dat werkte prima maar de NAS raakte aan 80% dus moest uitgebreid.

 

Ik heb op de oude NAS een Mount TV die ik mountte met de Pli boxen; die maakten een map movie aan en gebruikten de mount TV als hdd vervanger... dus ook alle backups en ipk voor latere install stonden daar. maar ook de crash logs en EPG informatie bijvoorbeeld. alle boxen konden die movie map lezen.... Maar zaken als autobackup werken niet over een NAS... en....

 

Het is me een beetje een doorn in het oog dat alles zo rommelig oogt vanuit mijn Windows PC's, waar ik ook wel eens wat opnames bekeek... Dus ik zocht naar een manier om het beter te doen. Kocht 4 64 GB USB sticks voor autobackup etc, voor elke ontvanger een. Daarnaast maakte ik op de nieuwe NAS een Mount (Dataset) Movie aan en maakte die mount zowel met een CIFS als een NFS share bereikbaar. Het Idee was die USB stick als HDD te gebruiken en opnames naar de mount movie te sturen. Maar dat lukt me niet 1-2-3 ... Zowel de Cifs als de NFS mount gebruiken passwords (dezelfde) en hebben ook guest acces.

 

Op zijn best kreeg ik een NFS mount naar de Movie Mount aan het werk maar die maakte onmiddelijk weer een aparte map movie aan in de movie mount en de inmiddels verplaatste oude opnamen .... die ik wel zag met de winbox werden niet zichtbaar op de pli box (VU Uno 4k se) dus CIFS werkte wel... Maar NFS blijkbaar niet... Ook het instellen van de opname locatie bleek niet mogelijk...

 

Ik heb de volgende vragen:

  1. Wat is de de beste configuratie voor een PLI box met een NAS? wel of geen extra USB voor de backups en auto-install (werkt niet via NAS....)
  2. Kan je de opname locatie ook vrij instellen zonder dat de Pli box een map movie aanmaakt? Ik wil namelijk opnemen in de root van de Freenas Dataset om makkelijker beheer in Freenas mogelijk te maken (verplaatsen, snapshots etc) Freenas kent namelijk geen onderliggende mappen maar alleen de mount/dataset. Zo ja hoe?
  3. NFS of CIFS voor Pli gebruiken?

Alvast mijn dank voor eventuele hulp...