Jump to content


Moost

Member Since 3 Mar 2013
Offline Last Active 18 Jul 2024 15:33
-----

Topics I've Started

LG magic remote back knop in Pli via script?

2 April 2024 - 16:28

Ik heb een probleem met de "back" knop op de magic remote afstandsbediening van mijn LG tv, ook wel de "terug/exit" knop genoemd.

 

Mijn LG tv heeft afgelopen weekend een automatische update gedaan, en daarbij is de nieuwe WebOS 24 (13.30.55) geïnstalleerd.

Helaas hebben ze nu in Korea bedacht om in de nieuwe software de back-knop een nieuwe functie te geven. (oproepen "home")

Hierdoor werkt de back-knop nu niet meer op mijn GigaBlue UHD UE 4K ontvanger, en blijf ik in sommige menu's vast zitten.

Bijvoorbeeld in het plug-in-menu, waarbij je er met de rode knop er niet uit kan en moet ik de originele afstandsbediening erbij pakken, want daar werkt de back-knop wel zoals het hoort.

 

Bij de vorige versie van WebOS werkte het allemaal goed, maar terug naar de oude WebOS gaat niet (meer), LG heeft dat geblokkeerd.

Nu dacht ik de functies van deze back-knop via de plug-in Hotkey aan een andere knop toe te wijzen, maar die is niet te kiezen of toe te wijzen in het menu.

Alle ander beschikbare functies op de magic remote werken wel zoals het hoort.

Nu zag ik wel dat een eigen script mogelijk is, maar daar heb ik geen kaas van gegeten.

 

Misschien is er iemand hier die zich geroepen voelt om mij op weg te helpen met het maken van zo'n script?

Of wellicht een ander idee om het op te lossen?

 

 

 

Aanvulling: bij het uitzetten van de tv gaat ook de box niet tegelijk meer uit, wellicht ook veroorzaakt door de nieuwe software-update? (HDMI_CEC?)