Jump to content


Cor1950

Member Since 28 Aug 2013
Offline Last Active 20 Feb 2024 19:18
-----

Topics I've Started

Instelling : Actie bij einde van de opname wijzigt tijdens afspelen

6 April 2023 - 15:24

Zodra ik een opname afspeel , wijzigt de instelling in : Terug naar de laatste zender . Als ik dit tijdens het afspelen weer wijzig in : terug naar de opnamelijst , gaat dit ook gebeuren na het einde van de opname. Maar zodra ik weer een andere opname afspeel , staat er weer : Terug naar de laatste zender . Ik merkte dit op sinds de laatste versie 8.3 van 2 april , ben daarom terug gegaan naar 18 maart en later naar 5 maart , maar de fout bleef erin zitten. Heb daarom maar versie 2 april schoon geinstalleerd , maar ook dat hielp niet. Betreft vuduo4kse , maar gek genoeg hebben mijn vuuno4k en vuultimo4k hier geen last van.


VuDuo4kSE hangt soms

18 December 2022 - 15:05

Mijn vuduo4kse is aangesloten op een 4k monitor : LG 43UD79 . De videomode van de vu staat op 1080p . Als de monitor uit staat en ik start de vu op , en pas daarna de monitor aanzet via afstandbediening , dan zie ik wel de opstartzender , maar als ik op een willekeurige knop op de ab druk , dan zie ik de zender in het klein in de linker bovenhoek . Dat is normaal , maar verder zie ik niets meer in beeld , geen zender lijst , geen instellings item. Als ik op de ab op menu druk , zie ik niets op de monitor , maar wel op het display van de vu . De reactietijd is echter 30 seconden , dus het duurt een paar minuten dat ik de vu via het menu kan herstarten. Dat helpt echter niet , ik moet de vu power off/on  zetten , en dan moet de monitor ook aanstaan , anders gaat het weer fout. Dit speelt volgens mijn sinds 8.3 . Hetzelfde gebeurt als ik aan het kijken ben , en de monitor gaat uit (gaat bij mij automatisch na 4 uur) . Ik zag een paar manden geleden hier een draadje van iemand met hetzelfde probleem , ik kan het alleen niet meer terug vinden . Bij hem was het voldoende om de hdmi kabel even los te koppelen.  Maar nu het gekke : als ik de vu instel op 2160p , dan is er niets meer aan de hand. , dan krijg ik hem niet meer in de fout. Mijn vuultimo4k heeft hier geen last van , en die staat gewoon op 1068p ingesteld.   Ik heb trouwens de duo4kse gisteren opnieuw met 8,3 geflashed zonder backup , dus helemaal schoon . Dat heeft dus ook niet geholpen.

Ik kan nog maar 2 dagen testen , dan gaat de duo4kse naar nijn recreatie woning , voorlopig nog zonder de LG monitor .


Flashen crasht vaak

31 October 2022 - 19:05

Vaak als ik flash via : instellingen ; image flashen crasht enigma , zie bijlage. Dat gebeurt voor het maken van de backup . Na de herstart van enigma gaat het wel altijd goed , na de herstart heb ik nog nooit een crash gehad bij het flashen. Betreft vuduo4kse onder 8.3 , maar is geen 8.3 issue , had ik ook al in 8.2 en eerder last van.


Enigma2 crash

3 July 2022 - 15:49

Als ik mijn vuduo4kse op NPO1 via  Ziggo kijk , en ik ga naar het menu Handmatig Zoeken , dan zie ik tuner A DVB-C staan . Maar ik kan daarna alleen met de linker cursortoets naar Tuner I DVB2-S2x gaan .En weer terug met de rechter cursortoets. Maar als ik van Tuner A naar Tuner B ga met de rechter toets , dan crasht Enigma2 , zie de dump . Zelfde resultaat als ik van I naar H wil gaan.  Ik ontdekte het bij PLI van 26-06 , maar het kan er al eerder in gezeten hebben . ondertussen naar 03-07 geflashed , zelfde resultaat uiteraard.  Maar nu het gekke : als ik naar NPO1 via CD kijk , dan is er niets aan de hand . Dan kan ik van Tuner A via B , enz , naar I gaan (J staat gedeaktiveerd bij mij) en weer terug.

Zou het iets te maken kunnen hebben met de plaatsing van de tuners ? Zou de DVB-C tuner naar slot 2 moeten ?


Krijg Wlan connectie niet meer groen

12 June 2022 - 15:41

Kan netwekadapter wel op JA zetten , groene knop gebruiken voor opslaan ,, activeren , maar daarna staat er weer NEE bij netwekradapter.

WiFi werkt nog wel , zie bijlagen. Betreft vuduo4kse en vuultimo4k . Speelt vanaf 1e of 2e versie van 8.2 .

Op mijn vuuno4k gaat het wel goed , maar daar zit een WiFi stick in , deze heeft geen ingebouwde adapter.

Op de vuultimo4k heb ik daarom ook de WiFi stick getest , kreeg die wel op groen , maar werkte enrom traag.  Heb daarmee met diverse flashes de instellingen verknald omdat de wifi verbinding niet goed werkte .

Moest daarom terug naar 8.1 en helemaal opnieuw beginnen. De vuduo4kse werkt nog wel met 8.2. Zag ook iets over mounts : de gebruiker root heeft bij mij een password.