Jump to content


ni_hao

Member Since 3 Jul 2008
Offline Last Active 19 Sep 2023 06:38
-----

#307964 Oscam ervaringen, vragen en antwoorden

Posted by ni_hao on 19 October 2012 - 13:15

Voertaal bij Streamboard is NL en DE, ofschoon er ook een (klein) gedeelte is voor FR en IT. De reden is dat er FR en IT zijn die geen EN of DE kunnen schrijven. Daarom heb ik een verzoek gedaan voor een NL forum: zie hier.


#303596 Oscam ervaringen, vragen en antwoorden

Posted by ni_hao on 2 October 2012 - 22:43


Overigens, als dit werkt zijn we ook van kaartupdate probleem af. Oscam verwerkte via cccam protocol de unique emms nl niet goed:

Ik heb al maanden *zonder* die wijziging unique emms van M7 die correct worden doorgegeven via een cccam client die aan een oscam server hangt.

Je haalt dingen door elkaar zoals wel meer mensen doen inzake de verschillende EMMs.
Je hebt drie soorten EMMs: unique, shared en global.

De unique EMMs zijn direct aan 1 (één) kaart geadresseerd. Daarom heet die ook: unqiue. Dit zijn de EMMs die worden verstuurd na een heractivatie aanvraag maar ook als je een abonnement verandert en dus een verandering van de PBM moet plaatsvinden.

De shared EMMs zijn aan een kaartgroep geadresseerd. Via deze EMMs worden de TierIDs (ook wel CHID genoemd) van de kaart verlengd. TierIDs hebben per provider een bepaalde looptijd welke beduidend korter is dan de contracttijd van een abonnement is.

De globale EMMs worden aan alle kaarten geadresseerd. Via deze EMMs wordt bijv. firmware of bij een keywissel de keys van een kaart geupdate


#293444 Oscam ervaringen, vragen en antwoorden

Posted by ni_hao on 20 August 2012 - 06:29

Betreft cooldown = 50,120

Leg eens uit aub waarom je cooldown nog in je config hebt? Ik neem aan dat je ratelimit (ecm en seconden) gebruikt; waarom dan cooldown? Volgens mij staan cooldown (cool_timeout_init en cooltimeout_after_init) ook niet meer in de readerconfig van webif.


#253368 Oscam ervaringen, vragen en antwoorden

Posted by ni_hao on 10 February 2012 - 09:38

[..]
sorry hoor, ik ga wel op mezelf verder.
[...].
Ik ben geen genie[..]

Eindelijk wijze woorden; goed plan ! Kunnen wij ook weer verder hier zoals het was.