Jump to content


Kain NL

Member Since 30 Dec 2013
Offline Last Active 26 Nov 2014 21:33
-----

Topics I've Started

Vu+ Duo2 dood na installatie HDD

30 December 2013 - 23:01

Na een 7 tal jaar gebruik van diverse Dreamboxen, laatste DM800 hd, ben ik uiteindelijk sinds 2 weken overgestapt op de Vu+ Duo2.

Hier heb ik onmiddellijk OpenPli op gezet, omdat ik vanaf begin tevreden ben met deze software. Mede doordat er constant aan gewerkt wordt door jullie...dank daarvoor al vele jaren.

 

Alles ging zonder problemen, want ik keek al 2 weken met diverse plugins enz.

Nu had ik vanavond ondernomen om mijn, vandaag binnen gekomen HDD te monteren. Een WD Green WD5000AZRX 500 GB. 

Na even vlug op YouTube gekeken te hebben, ben ik aan de slag gegaan en had de HDD er zo in zitten. Na de stekker weer in de Vu gestoken te hebben en de schakelaar omgezet te hebben, startte de Duo2 gewoon op zonder problemen. Er wed niet gevraagd of de HDD geformateerd moest worden. (weet ook niet of dit gebruikelijk is) Wel heb ik onmiddellijk via menu->instellingen->harde schijf de WD hdd geïnitialiseerd.

Ook had ik hier op het forum al gelezen dat je het beste de ventilator snelheid hoger zet, via de manual fan plugin, dus deze op 100 gezet ipv de standaard 65.

 

Toen opnieuw opgestart, zonder problemen, maar na een kleine minuut crashte de Duo2 ineens...op mijn tv zag ik niets meer als horizontale gekleurde streepjes en balken....flikkeringen in het beeld etc.

Na een paar keer herstart met de schakelaar was het probleem nog niet verholpen, en ook opnieuw flashen werkte niet....het is nu zelfs zo erg dat de Duo2 helemaal niet meer opstart en het witte lampje aan de voorzijde brandt. De HDD loopt nog wel.

 

Helaas ben ik genoodzaakt om morgen maar weer naar de winkel te rijden, omdat ik nergens een .nfi bestand van OpenPli of VU+ image kan vinden.

 

Maar wil het probleem hier ook aankaarten, om evt tot en oplossing te komen.

 

Alvast bedankt voor het meedenken.