Jump to content


Jandj

Member Since 14 Mar 2014
Offline Last Active 24 Mar 2014 14:36
-----

Posts I've Made

In Topic: Heel af en toe schokkend/haperend beeld

18 March 2014 - 12:40

Ik heb het zelfde verschijnsel met een net gekochte Xtrend 9500 alleen veel vaker. Het gebeurd alleen bij de CD kanalen en niet bij bv de Duitse zenders en niet bij BVN.

Lijkt er op dat het met de kaartcontrole te maken heeft. Als ik het zelfde probeer op een andere HD ontvanger is er geen probleem.Schotel staat goed afgesteld. 

Diverse keren een flash geprobeerd OpenPLi-3 en 4.0. Als ik Ned 1 stream naar de PC zie ik de zelfde haperingen schokken en of blokjes.

Heeft iemand een oplossing of een tip.

Mijn vu duo met openpli 4.0 welke ik ongeveer wekelijks update heeft sinds een paar maanden last van af en toe schokken van het beeld. Het beeld lijkt dan even frames te missen, vertraagd af te spelen, te haperen, het is lastig te omschrijven maar zoiets lijkt het wel. Het geluid gaat gewoon zonder problemen door. Totaal is het maar een 2a3 seconden en dan is het beeld weer normaal. Ook gebeurt het maar hooguit een paar keer per week, tenminste, ik zie het niet vaker. Verder merk ik eigenlijk geen problemen.
Ik vraag mij af of dit een bekend hardware of software gerelateerd verschijnsel is of dat ik weer eens iets speciaals heb ;)