Jump to content


Katjesdrop

Member Since 4 Apr 2014
Offline Last Active 03 Feb 2022 18:28
-----

Topics I've Started

VU+ Solo 2 - Geluidssterkte van diverse kanalen niet meer te regelen.

2 February 2022 - 21:24

Hallo,

 

Al enige tijd ben ik niet meer op het forum geweest. Onze receiver werkt prima en ook de opnamefunctie is perfect. Daar maken we heel veel gebruik van. Nu is er toch wat vreemds aan de hand.

 

Sinds een week of twee kunnen wij het geluid van diverse kanalen niet meer regelen. Het geluid blijft gewoon hard. Bijvoorbeeld bij KiKa. Diverse andere kanalen die ook op 19,2 zitten, laten zich wel regelen. We regelen het geluid met de afstandsbediening. Op het scherm zie je nog altijd dat het geluid minder of meer wordt, maar het vollume blijft hetzelfde. Als ik het geluid helemaal omlaag doe, dan is het geluid helemaal weg zodra hij onderaan komt.

 

We hebben OpenPli versie 7 op de receiver en volgens mij heb ik hem ergens rond die tijd geupdated naar de recente versie van 7. Daarom had ik het vermoeden dat daar iets niet in orde zou zijn. Nu doe ik bijna dagelijks de nieuwere versie updaten. Maar helaas zonder verbetering.

 

Heeft iemand dit al ens meegemaakt?

 

De receiver is best wel al wat jaartjes oud, maar daar kan het toch niet aan liggen? dan zou ik verwachten dat ik bij geen enkele zender meer het geluid geregeld zou kunnen worden.

 

Tips zijn welkom.

 

Alvast bedankt voor jullie info

 

Steve