Jump to content


vlinder

Member Since 10 May 2014
Offline Last Active 20 Feb 2016 00:56
-----

#424683 DM7025 flash file system problemen

Posted by vlinder on 23 May 2014 - 14:11

Ik heb de problemen met de laatste nightly build kunnen oplossen, geinspireerd door http://openpli.org/f...f-dm7025-build/. Alle bestandssysteem fouten zitten in de map /usr/lib/opkg/info. Deze map bevat de informatie van de package manager opkg over de geinstalleerde packages. De bestanden zijn dus niet relevant voor de werking van de build. Welke packages zijn geinstalleerd wordt bijgehouden in het bestand /usr/lib/opkg/status.

De oplossing is om tijdens het prepareren van de CF card om daarvan te kunnen booten in te grijpen, de directory /usr/lib/opkg/info niet mee te kopieren en achteraf alle packages opnieuw te installeren zodat de directory /usr/lib/opkg/info weer de juiste informatie bevat.

Stap voor stap:

  1. Download de laatste nightly build 201301201 en installeer deze

  2. Zorg dat je telnet toegang tot de dreambox hebt

  3. Plaats en prepareer een CF card zoals beschreven in http://openpli.org/wiki/DM7025cfboot tot en met de installatie van de “CF boot” plugin (daar is na een verse installatie nog voldoende ruimte voor)

  4. Controleer of er inderdaad de "Boot from CF card” optie in het Panels menu aanwezig is. STOP HIER met het volgen van de wiki dus VOER “Copy internal flash to CF card” NIET UIT.

  5. De “Copy internal flash to CF card” voert onder water het script “/usr/bin/root_to_cf.sh” uit. Dit script heb ik aangepast zodat het niet meer de directory /usr/lib/opkg/info kopieert.

  6. Download het aangepaste script “dm7025cp.sh” (je kan geen .sh bestanden uploaden dus de .txt even renamen) en plaats het op de dreambox7025 in /usr/bin/ (via telnet en bijv. mbv de editor vi).

  7. Maak het script uitvoerbaar, “chmod a+x dm7025cp.sh” (ik weet niet meer zeker of dit nodig is).

  8. Voer het script uit “./dm7025cp.sh” en wacht tot het klaar is.

  9. Reboot de dreambox

  10. Controleer of inderdaad vanaf de CF card is geboot: “mount” geeft aan dat “/” is gekoppeld op “/dev/hdc1” met bestandssysteem “ext3”.

  11. Nu nog de packages opnieuw installeren. Download het script “install-all.sh” en plaats het op de dreambox7025 in /usr/lib/opkg (via telnet en bijv. mbv de editor vi).

  12. Controleer of in /usr/lib/opkg het bestand status.org staat. Dit is het oude bestand status dat bij het uitvoeren van het kopieer script is gerenamed naar status.org

  13. Voer het installatie script uit: “./install-all.sh”. Het duurt iets van 30 minuten voordat alle aanwezige packages opnieuw zijn geinstalleerd.

  14. De directory /usr/lib/opkg/info is nu gevuld. Ook heeft opkg een nieuw status bestand aangemaakt. Eventueel kan je die vergelijken met status.org om te zien of inderdaad alle packages opnieuw geinstalleerd zijn.

 

Nu draait de Dreambox7025 met OpenPli zoals de bedoeling is. Opnemen werkt feilloos en er is voldoende ruimte voor het installeren van plugins en extensies.

Attached Files