Jump to content


Ph0enix

Member Since 12 Jun 2014
Offline Last Active 09 Sep 2014 14:21
-----

Topics I've Started

Streaming naar Samsung SmartTV 2012 model

29 June 2014 - 16:53

Hoi,

 

Ik wil graag ook op de Samsung Smart TV (Model 2012) in mijn slaapkamer satelliet tv kijken, ik heb daar alleen 1 GBit netwerk kabel beschikbaar en dus heb ik het internet afgezocht voor een app die als streaming client kan dienen, maar niet echt iets bruikbaars gevonden.

 

Het beste wat ik tegenkwam was een Smart TV app die de lijst met kanalen in de app code had staan. Niet zo handig en zeker niet als je een vriendin hebt die nogal de gewoonte heeft om de favouriten lijst nogal eens te willen wijzigen.

 

Dus ... heb ik 2 weken geleden maar eens de samsung SDK gedownload om zelf een app te maken ... 2 weekeinden verder en de basis functionaliteit lijkt te werken:

 

Bij het opstarten checked to app of er verbinding met het ingestelde IP adress van de OpenPli box kan maken en zo nee, dan krijg je de mogelijkheid om het IP adress om mee te connecten in te stellen.

 

Als er wel verbinding gemaakt kan worden, dan wordt de lijst met Bouquets opgehaald, en voor elke Bouquet lijst de Channels.

 

Pijltjes links / rechts kan je mee door je Bouquet lijsten wandelen, pijltjes omhoog / omlaag door de Channels.

 

Van het ge-highlighte Channel wordt ook de EPG opgehaald en getoond.

 

Als je het channel selecteerd wordt hij gestreamed en via de samsung interne player afgespeeld.

 

Deze player doet het niet altijd helemaal lekker met Channels die een afwijkende resolutie zijn, dat resulteerd in zwarte balken aan de zijkant.

 

Maar al met al toch wel redelijk bruikbaar.

 

 

Zijn er meer mensen met interesse in de app, en zo ja mag ik die app dan op dit forum als attachement posten of is dat tegen de regels ?

 

 

 

 


Kan harddisk van VU+ Duo2 niet mounten via cifs op Linux systeem.

15 June 2014 - 15:32

Ik heb net 2 dagen zitten zoeken omdat ik geen samba mount kon doen op mijn Linux systeem van de interne harddisk van de VU+ Duo2 die ik net had aangeschaft.

Wat ik ook probeerde, ik kreeg error:

 

mount error(13): Permission denied
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)

 

Alle posts die ik op dit forum heb gevonden over mount problemen bevatte geen oplossing, aangezien ik uiteindelijk het probleem heb gevonden en het niet erg voor de hand ligt (voor mij althans) deze post zodat iemand anders die tegen dit probleem aanloopt het kan vinden.

 

En wat blijkt nu de oorzaak:

 

Default gebruikt de linux Mint installatie die ik heb een andere versie van authenticatie security: "sec=ntlmv2" en de openpli smbd verwacht "sec=ntlm" door deze optie mee te geven aan het mount commando werkt het mounten nu wel. (-mount -t cifs [Share] [MountPoint] -o guest -o sec=ntlm)

 

of via fstab entry:

 

Share     MountPoint    cifs    users,noauto,guest,sec=ntlm,noexec,noperm    0    0