Jump to content


janhoogesteger

Member Since 25 Jan 2015
Offline Last Active 17 Oct 2020 09:04
-----

Topics I've Started

Kabelscan, zoeken mislukt

16 October 2020 - 16:25

Hallo, 

 

Ik gebruik al enige tijd OpenPLi. Sinds gisteren ben ik erachter gekomen dat ik geen kabelscan meer kan doen. Wat is de situatie?

Afgelopen week heb ik even een vorm van IPTV geprobeerd op mijn ZGemma H2H. Voor mezelf en iemand anders wilde ik eens proberen of het iets voor me was.

Nadat ik vrij snel tot de conclusie kwam dat ik gewoon een kabelaansluiting via Ziggo wil blijven gebruiken besloot ik om gewoon weer een kabelscan te doen, met de standaard instellingen:

 

Qam 256

Symbolrate 6900

Frequentie 132

Netwerk id 43140 (Ziggo friesland, voormalig UPC)

 

Het zoeken duurde niet lang, en de melding "Zoeken Mislukt" kwam tevoorschijn. Coax aansluitingen gecheckt, even op een andere coax geprobeerd, bovenstaande instellingen gecheckt. Geen succes.

Aangezien het toch een goed moment was voor een schone installatie dacht ik dat maar even te doen, in de hoop dat dit probleem dan verholpen zou zijn. Helaas zonder succes.

 

Een zenderlijst laden en alle kanalen bekijken lukt wel, dus dat de kabelscan niet meer werkt vind ik heel bijzonder. Weet iemand waar dit aan ligt? De signaal zoeker in het menu geeft ook geen signaal aan op deze frequentie, wel op andere, maar ook daar kan ik geen zenders mee vinden. Ik gebruik graag de kabelscan, voor de officiele kanaalnummering etc.

 

Ik hoop dat iemand met kan helpen, alvast bedankt.

 

John