Jump to content


Thijs_Rallye

Member Since 24 Mar 2015
Offline Last Active 07 Jun 2020 09:49
-----

Topics I've Started

Aantal zenders springt FEC terug

22 November 2019 - 19:29

Hoi,

 

Sinds een week of wat kreeg ik plots Dave niet meer open. (afstemmen mislukt) In eerste instantie dacht ik dat deze plots niet meer FTA was maar na navraag op sat4all bleek het probleem bij mij te zitten.

 

De FEC is schijnbaar veranderd van 2/3 naar 5/6. Nu zou je zeggen dat even aanpassen met dreambox edit en klaar, maar om een of andere reden springt deze steeds na x tijd standby (geen deep-standby) weer terug naar 2/3.

 

Ik heb reeds een "verse" en opgeschoonde satellites.xml erin gezet maar tot op heden nog geen succes. Ik ervaar dit probleem op allebei mijn boxen een DM8000 en een VuUno4k beide voorzien van OpenPLi 6.2 stable.

 

Eveneens ben ik in zijn algemeenheid op zoek naar een uitleg/overzicht hoe "zenderlijsten" nu in elkaar steken. Daarmee bedoel ik hoe verhouden zich satellites.xml, lamedb, services, userbouqets etc etc. De lamedb bevat zover ik met een tekst editor kan zien de serviceslijst waarin, denk ik, de transponders, satellietposities, polarisatie ed in opgeslagen zitten. De bouquetten bevatten dan weer een selectie van die services. Ik heb een idee maar ik snap nog niet helemaal hoe de vork in de steel zit.

 

Verder zag ik dat in de userbouquetten ook een aantal zendernamen vermeld staan, kan het zijn dat als ik voor iedere service/zender daar netjes de namen invul ik dan voortaan in de Oscam logger ook kan zien welke zender dan speelt?

 

Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

 

 

gr. Thijs