Jump to content


Photo

mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab

mount

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #21 vrumfondel

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 24 November 2012 - 20:12

Streaming via CIFS works, but causes the movies stutter.

NFS transfers compared to CIFS almost the double speed during data transfer.

But mounting my NAS with NFS causes reboots to my PLI-Dream. How to mount my NAS with NFS with PLI? Are there aditional packages needed?

Vrumfondel

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #22 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,953 posts

+35
Good

Posted 24 November 2012 - 20:15

There are no additional packages needed to mount a nas. I use the /etc/fstab to mount my Synology to my 3 dm's:

hoefnix:/volume1/dm /media/hdd nfs rw,soft,async,nolock 0 0

You don't have to set any other mount options.

Edited by catastrofus, 24 November 2012 - 20:17.

2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.0r) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #23 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 26 November 2012 - 13:35

en nu graag weer naar het Nederlandsch .... Kan iemand mij vertellen hetvolgende probleempje nog uit de weg te gaan:

Het lijkt erop, zodra de /etc/fstab op de dm800 aangepast wordt, dat ik na een remount ( mount -a of reboot ) steevast terugkrijg:
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type jffs2 (rw)
<snip snip>
192.168.1.11:/media/hdd/movie on /media/dm8k type nfs (rw,vers=3,rsize=32768,wsize=32768,soft,intr,nolock,proto=tcp,timeo=70,retrans=3,sec=sys,addr=192.168.1.11).

Terwijl huidige fstab setting op dm800 is en dat komt niet overeen met wat hierboven terugkomt ( mount ) :
192.168.1.11:/media/hdd/movie /mnt/dm8k nfs rw,rsize=131072,wsize=131072,bg,soft,nolock,tcp,port=2049,intr,relatime 0 0

Edited by dolphs, 26 November 2012 - 13:36.


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #24 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,681 posts

+534
Excellent

Posted 26 November 2012 - 14:57

Zowiezo krijg je met een nfs mount nooit precies de opties terug die je opgeeft. De opties zijn "optioneel", met mount zie je wat de kernel in feite heeft toegepast. En dan soms worden opties met default waardes niet getoond en soms weer juist wel...

De ervaring leert dat het het beste werkt als je de opties zoveel mogelijk weglaat. Tcp,soft,intr,nolock zou ik er in laten, de rest kan weg. Als je de linux kernel zelf een rwsize laat bepalen komt die vanzelf maximaal hoog. Dat de default 8k was, is al heel lang geleden en niet relevant voor tcp.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #25 vrumfondel

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 26 January 2013 - 19:38

Hello,

after setting the CIFS-settings to NFS and editing the /etc/fstab: 192.168.0.21:/mnt/ide1/movies /mnt/moviesNAS nfs defaults 0 0
the streaming now is working.

Thank you for your support!

Vrumfondel





Also tagged with one or more of these keywords: mount

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users